Ταινίες

Τζακ, ο Κυνηγός Γιγάντων

Jack the Giant Slayer

Μπράιαν Σίνγκερ

6 στα 10

Ο Μπράιαν Σίνγκερ αφήνει στο πλάι τους «Συνήθεις Υπόπτους» και το «X-Men» και αφηγείται ένα σκοτεινό, 3D παραμύθι, τον Τζακ και τη Φασολιά μέσα από τον καθρέφτη.

Τζακ, ο Κυνηγός Γιγάντων
Που παίζεται; Διάλεξε αίθουσα και ώρα προβολών σε όλη την Ελλάδα Που παίζεται;
Τζακ, ο Κυνηγός Γιγάντων

Η παλιά κόντρα μεταξύ ανθρώπων και γιγάντων βγαίνει και πάλι στην επιφάνεια όταν ο νεαρός αγρότης Τζακ ανοίγει κατά λάθος την πύλη που χωρίζει τους δύο κόσμους. Με το που ξαναπατούν το πόδι τους στη γη, μετά από αιώνες, οι γίγαντες διεκδικούν εκ νέου όσα κάποτε ήταν δικά τους, αναγκάζοντας τον Τζακ να παλέψει μέχρι τέλους για να τους σταματήσει. Ο Τζακ πολεμάει για το βασίλειο και τους ανθρώπους του, αλλά και για την καρδιά μίας γενναίας πριγκίπισσας. Και έρχεται αντιμέτωπος με γιγαντιαίους πολεμιστές, μπαίνοντας σε μία μάχη που θα κάνει και τον ίδιο θρύλο!

Ενα καλό παραμύθι, όπως ο Τζακ και η Φασολιά, με δράση, απογειωμένο (κυριολεκτικά!) το στοιχείο του φανταστικού, ένα γενναίο ήρωα και ηθικό δίδαγμα, λίγο θέλει για να γίνει αγαπημένη ψυχαγωγία. Κι ο Μπράιαν Σίνγκερ δίνει στο παραμύθι του πολύ. Αυτό είναι το παραμύθι μεγεθυμένο και στολισμένο με μαγικά τέρατα, γενναίες πανέμορφες πριγκίπισσες με επαναστατικές διαθέσεις, φθονερούς πρίγκιπες τοπία που κόβουν την ανάσα – συχνά από την μπόχα!

Με τη δημιουργικότητα στη διασκευή που είχε δείξει και στο «X-Men», ο Σίνγκερ στήνει ένα κλασικό μύθο, προσθέτοντας πάνω του ό,τι έχει μαζέψει από τη σύγχρονη τεχνολογία και την κοσμοθεωρία της εποχής. Ο πρωταγωνιστής του, Νίκολας Χολτ, ο ανερχόμενος ζεν πρεμιέ με την εφηβική αμηχανία στο πρόσωπο είναι ο ιδανικός ήρωας-παρά-τη-θέλησή-του, ένα αγόρι που μπλέκει σε περιπέτειες που τον υπερβαίνουν, αλλά τα καταφέρνει γιατί έχει αγνά κίνητρα και κοφτερό μυαλό.

Οι δεύτεροι ρόλοι είναι διασκεδαστικοί, ειδικά ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ και ο Στάνλεϊ Τούτσι που δίνουν στις καρικατούρες τους προσωπικότητα και στιλ. Οι ίδιοι οι Γίγαντες της ιστορίας έχουν απρόσμενη πυκνότητα – ανέκαθεν ο Σίνγκερ είχε αδυναμία στους κακούς χαρακτήρες – και είναι όχι μόνο καλοσχεδιασμένοι, αλλά και διακριτοί, ακόμα και συμπαθείς. Και η εικόνα της ταινίας – όχι απαραίτητα σε 3D, που μάς φάνηκε και αρκετά σκοτεινό – είναι φαντασμαγορική και δουλεμένη με απίστευτη λεπτομέρεια, τόσο στα τοπία στην κορυφή της φασολιάς, όσο και στους εσωτερικούς χώρους, το πολυτελές παλάτι, τη λασπωμένη πόλη και το μπουντρούμι των γιγάντων σκαλισμένο μέσα στο βράχο. Ομορφο, διασκεδαστικό, φαντασμαγορικό, περιπετειώδες και… με ηθικό μήνυμα, το παραμύθι του Μπράιαν Σίνγκερ είναι ό,τι πιο κοντινό στην πλούσια κινηματογραφική ψυχαγωγία έχει να προσφέρει η εποχή.


Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.