Ικανός, τετραπέρατος και πολύ διαβασμένος για την εποχή των δεινοσαύρων και την ιστορία του πλανήτη, ο μικρός Τζέισον περνά τις ώρες του μέσα στο δωμάτιό του μελαγχολικός Εδώ και 2 εβδομάδες οι γονείς του έχουν εξαφανιστεί. Οι αρχές βρήκαν το αυτοκίνητό τους, αλλά όχι τους ίδιους. Ο 10χρονος πιτσιρικάς μένει με τον θείο του, όταν ένα βράδυ αποφασίζει να πάρει το ποδήλατό του και να ψάξει στο δάσος να τους βρει.

Εκεί όμως έχει μία απρόσμενη συνάντηση: ένα μυστηριώδες διαστημόπλοιο τον απάγει και μέσα στο σκάφος βρίσκει άλλο ένα κοριτσάκι, τη Λάρα, που ισχυρίζεται ότι έχει πάθει το ίδιο. Υπάρχει και συνέχεια όμως: το διαστημόπλοιο έχει ένα πολύπλοκο σύστημα πλοήγησης γιατί ... είναι μηχανή του χρόνου. Ο Τζέισον πατάει κατά λάθος τα κουμπιά που τους στέλνουν πίσω... στην εποχή των δεινοσαύρων. Ο Τζέισον είναι από την μία ενθουσιασμένος γιατί θα γνωρίσει από κοντά τα πλάσματα που λατρεύει, τον επιβλητικό Βραχιόσαυρο, τον θηριώδη Τυρρανόσαυρο, σύντομα όμως καταλαβαίνει ότι... κινδυνεύουν να γίνουν τροφή τους! Θα καταφέρουν τα παιδιά να επιβιώσουν και να επιστρέψουν με ασφάλεια στο παρόν;

Ο Ελληνοκαναδός Αριστομένης Τσίρμπας έχει υπάρξει στις ομάδες ειδικών εφέ πολλών χολιγουντιανών ταινιών, όμως τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή του για να κατασκευάσει αυτή την περιπέτεια φαντασίας δεν αναδεικνύουν την εμπειρία του. Ολα μοιάζουν ενδεή και πρωτόλεια: χειροποίητη σκηνογραφία, ξεπερασμένα ειδικά εφέ, και σοκαριστικά «παλιό» design δεινοσαύρων.

Στα ίδια πλαίσια κινείται και η ιστορία: οι τρομακτικές αναμετρήσεις με τα παλαιολιθικά θηρία, η αρχική κόντρα αγοριού-κοριτσιού για το ποιος θα πάρει το τιμόνι, το χάσμα με τους ενήλικους, οι αξίες της οικογένειας. Πλοκή, χαρακτήρες, μηνύματα, όλα έχουν σχεδιαστεί σε πρώτο επίπεδο.

Ολα προδίδουν ένα χαμηλό budget στις αξίες παραγωγής και ένα αποτέλεσμα που μπορεί να πείσει -μόνο- πολύ μικρούς θεατές.