Ταινίες

Angry Birds: Η Ταινία 2

The Angry Birds Movie 2

Θούροπ Βαν Ορμαν

4 στα 10

Θυμωμένος θα’ ρθω πάλι στα παλιά μας τα νησιά.

Angry Birds: Η Ταινία 2
Που παίζεται; Διάλεξε αίθουσα και ώρα προβολών σε όλη την Ελλάδα Που παίζεται;
Angry Birds: Η Ταινία 2

Τα καταγωγής βιντεογκέιμ angry πτηνά, που προ τριετίας είχαν κάνει το πέρασμά τους από τις οθόνες των κινητών σε εκείνες των ακινήτων, επανέρχονται ίσως όχι το ίδιο θυμωμένα, πάντως σίγουρα ενωμένα. Oχι μόνο μεταξύ τους -άλλωστε ο Ρεντ, από παρίας που ήτανε, έχει ήδη ενσωματωθεί στην κοινότητα του νησιού των πουλιών ως μέλος πλέον ηρωικό- αλλά και με τα αντίπαλα πράσινα γουρούνια του γειτονικού νησιού, με τα οποία πρέπει επειγόντως να συμμαχήσουν ενάντια σε έναν κοινό εχθρό: την Ζέτα, την ηγέτη μιας τρίτης, άγνωστης μέχρι τώρα νήσου, εκείνης των αετών, που ζουν στο αιώνιο ψύχος.

Η Ζέτα θέλει να αφανίσει πουλιά και γουρούνια με το υπερόπλο της για να κάνει τα νησιά τους δικό της τροπικό παράδεισο. Που σημαίνει πως οι πρώην αντίπαλοι πρέπει γρήγορα να κάνουν ανακωχή και να σχηματίσουν μια ομάδα κρούσης. Έτσι ο Ρεντ συγκεντρώνει την παλιά παρέα, τον εκρηκτικό Μπομπ, τον υπερκινητικό Τσακ και τον Σούπερ Αετό (που κρύβει ένα θλιβερό μυστικό), κι ο χοίρος Λέοναρντ επιστρατεύει δύο βοηθούς. Μαζί τους και η Σίλβερ, η αδελφή του Τσακ, της οποίας η επιστημονική γνώση θα αποδειχθεί καθοριστική στο σχέδιο εξουδετέρωσης του υπερόπλου.

Καθώς εξωγήινα «Lego» κάνουν την εμφάνισή τους, νέοι «Δράκοι» πρέπει να εκπαιδευτούν και «Σκύλοι» ξαναμένουν μόνοι στο σπίτι, ο χαβαλές συνεχίζεται κι εδώ, στο φάσμα όλων των αχρείαστων animated σίκουελ που πλάκωσαν τελευταία. Που μπορεί να μη στερούνται νεύρου και σπιρτάδας, υπολείπονται όμως -για να βάλουμε έναν (κινηματογραφικό) πήχη και να ξέρουμε τι λέμε- και σε εύρος και σε βάθος των καρτούν της Pixar, της οποίας οι εγκέφαλοι φροντίζουν να επενδύουν όλη την υπομονή και τη φαντασία τους στο εκάστοτε έργο της εταιρείας, σίκουελ-ξεσίκουελ.

Oχι πως τούτη η νησιωτική ζωοαναμέτρηση δεν έχει τις νοστιμιές της. Τα ζωηρά φλασμπάκ του Ρεντ ή του Σούπερ Αετού, η πονηρή (για παιδικό θέαμα) σεκάνς στα… ουρητήρια, οι ανεκδοτολογικές δοκιμασίες των τριών νεοσσών που θυμίζουν τα παθήματα του Σκρατς στην «Εποχή των Παγετώνων». Εύγευστα στιγμιότυπα, οπωσδήποτε. Oχι όμως ικανά να καλύψουν την ειδοποιό απόσταση από τη μικρή (και μικρότερη) οθόνη στη μεγάλη.

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.