Στην ταινία επιχειρείται, μέσα από την καταγραφή της πορείας των απολυμένων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, η ανάδειξη του διεκδικητικού λόγου ως θεμελιώδους στοιχείου αφύπνισης. Διεκδίκηση και Αλληλεγγύη γίνονται ο αληθινός καθρέφτης των αγωνιζόμενων γυναικών, κάθε εργαζόμενου αλλά και κάθε ανθρώπου που καλείται, στο δρόμο της αυτογνωσίας και των συλλογικών αγώνων, να συμπορευτεί μαζί τους.

Είναι ενδιαφέρον ότι στο ντοκιμαντέρ του Διαμαντή Παπαδόπουλου («Ελύθεροι Χαρταετοί» του 2012) εμφανίζεται ένας σπουδαίος σεναριογράφος, ο Πολ Λάβερτι, σταθερός συνεργάτης του Κεν Λόουτς και μια ιστορία - αυτή του αγώνα των απολυμένων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών να προσληφθούν ξανά, πράγμα που συνέβη όταν ανέβηκε στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ - που κέντρισε το παγκόσμιο ενδιαφέρον, μα η ενέργεια κι ο παλμός της δεν αντανακλάται στην οθόνη.

Υπερβολικά μεγάλο σε διάρκεια, επαναλαμβανόμενο και με το ύφος ενός ξεχειλωμένου τηλεοπτικού ρεπορτάζ, το φιλμ μπορεί να έχει λόγο ύπαρξης ως καταγραφή του αγώνα μιας ομάδας γυναικών και της κοινωνικής τους συνειδητοποιήσης, αλλά όλο το ενδιαφέρον του εξαντλείται εκεί.

Ο κινηματογράφος Αλκυονίς new star art cinema και οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ «ΛΟΓΟΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ» στο πλαίσιο της μη κερδοσκοπικής παραγωγής – διανομής του φιλμ, προβάλλουν το φίλμ για τρεις μόνο ημέρες και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό την ταινία αποκλειστικά στις 24,25 & 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στις 18.00.