Ο Παπ, ένας μικρός καρχαριούλης, ανακαλύπτει μία σειρά από υφάλους γεμάτους με αυγά, ενώ παίζει στον ωκεανό με τους φίλους του. Ομως, δεν είναι ο μόνος που βρίσκεται εκεί… Λαθροκυνηγοί έχουν ήδη βρει το σημείο και κλέβουν τα αυγά! Ο μικρούλης αλλά γενναίος Παπ αποφασίζει να σώσει την οικογένειά του και να πολεμήσει τους ανθρώπους με κάθε ψαρικό τρόπο… στην στεριά! Βοηθοί του ο επιστήμονας κύριος Χταπόδης και ο λαίμαργος Τζούλιους που ονειρεύεται να φάει επιτέλους γευστικά κοτόπουλα! Εγκαταλείποντας τη θάλασσα, βρίσκονται στον όμορφο αλλά και πολύ επικίνδυνο κόσμο των ανθρώπων. Και τότε ξεκινούν οι Επικίνδυνες Ψαρικές Αποστολές!

«Δεν έχει σήμασία πόσο γρήγορα κολυμπάς, αλλά πόσο γρήγορα σκέφτεσαι», θα αναφωνήσει ήδη από την αρχή της ταινίας ο Παπ, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δηλώσει από νωρίς πως δεν είναι ο τυπικός καρχαριούλης, αλλά αυτός που αξίζει να γίνει πρωταγωνιστής σε ένα animation μαλαισιανής καταγωγής που μετράει ήδη χρόνια κυκλοφορίας αλλά φτάνει στις ελληνικές αίθουσες με τη φορά που οι μικροί θεατές λατρεύουν οτιδήποτε υποβρύχιο - κι ας μην είναι ο Νέμο.

Ναι, το «Επικίνδυνες Ψαρικές Αποστολές» (που στα αγγλικά έχει διάφορους τίτλους, από «SeeFood» μέχρι «Sea Food» και «Sea Level») δεν είναι το «Ψάχνοντας το Νέμο», ούτε το «Ψάχνοντας τη Ντόρι», ούτε καν η «Barbie: Η Πριγκίπισσα των Μαργαριταριών» με την οποία δεν μοιράζεται τίποτα πριγκιπικό

(Υπερβολικά) παιδικό, ακόμη πιο (υπερβολικά) χαριτωμένο και με αναφορές σε όλα τα υποβρύχια animation που έχετε δει μέχρι σήμερα (με λίγο έως και πολύ χειρότερο σχέδιο και λίγο ακόμη χειρότερο σενάριο), το φιλμ που βάζει τα ψάρια εναντίον των ανθρώπων σε μια μυστική αποστολή που θα σώσει τον κόσμο (κάτω από το βυθό), δεν είναι ότι έχει ακριβώς αγωνία ή πλάκα ή κάτι πιο ενδιαφέρον από το γεγονός ότι κάποια στιγμή εμφανίζονται μερικές κότες.

Αυτές δεν θα συμβάλλουν φυσικά στο να βρει ο Παπ το δικό του δρόμο στη ζωή, αλλά τουλάχιστον θα δημιουργήσουν έναν ευπρόσδεκτο πανικό ακριβώς τη στιγμή που χρειάζεται - πριν δηλαδή παραδώσεις τελείως κάθε προσπάθεια να αντέξεις μέχρι το τέλος χωρίς να βουλιάξεις από ανία...