Ο Πρόεδρος Ντρεκ έχει ένα σατανικό σχέδιο: να αφανίσει το Γαλαξία Σολάνα. Δύο φίλοι όμως θα αγωνιστούν για να τον σταματήσουν. Δεν είναι υπερήρωες. Είναι ο Ράτσετ κι ο Κλανκ - ο ένας εξωγήινο τρωκτικό, ο τελευταίος του είδους του - ένας αθώος «Λόμπαξ» που μεγάλωσε μόνος του χωρίς οικογένεια, κι ο άλλος ένα μικροσκοπικό, τετραπέρατο ρομπότ. Στο πλευρό τους θα σταθούν οι «Ρέιντζερς του Γαλαξία» κι ο αγώνας τους θα τους μάθει τι σημαίνει κουράγιο, ηρωισμός κι αυτοθυσία.

Kλασική και πιστή διασκευή του διάσημου video game (βασίζεται σε μία best seller σειρά PlayStation). Αυτό από μόνο του αποτελεί μία περίεργη σύμβαση: τα video games δανείζονταν ήρωες και ιστορίες του σινεμά για να πλάσουν το πιο εσωστρεφές, λιγότερο απαιτητικό σύμπαν ενός παιχνιδιού. Οταν επιστρέφουν στην μεγάλη οθόνη, οι αδυναμίες τους φαίνονται γιγαντωμένες: το animation δεν είναι σπουδαίο, ο συνδυασμός χιούμορ και action απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδικό κοινό, η ιστορία είναι αντίστοιχα προσχηματική και μη απαιτητική.

Στις αμερικανικές εκδοχές, υπάρχουν τουλάχιστον οι φωνές σπουδαίων ηθοποιών που «ξυπνούν» τη μέτρια εικόνα. Η ελληνική μεταγλώττιση φλατάρει εντελώς το αποτέλεσμα, δυστυχώς. Ομως είμαστε σίγουροι ότι παρέχει την απαραίτητη υπηρεσία στους μικρούς θεατές που γνωρίζουν το παιχνίδι και τους αφορά και η ταινία.