Η ακαταμάχητη τρυφερότητα των πάντα (όπως την αγαπήσαμε και στα... «Κουνγκ-φου Πάντα») και τα εξωτικά και μαγευτικά χαρακτηριστικά των άγριων (αλλά τόσο καλόκαρδων) ζώων της Αφρικής (όπως έγιναν φίλοι μας στη «Μαδαγασκάρη») δίνουν τον τόνο σ' αυτή την κωμική, «εκπαιδευτική» περιπέτεια.

Ο Πάνγκ, ένα μικρής ηλικίας πάντα, πάντα έτοιμος για περιπέτεια, βρίσκει την πρόκληση που χρειάζεται όταν ένας μανιακός μπαμπουίνος απαγάγει την καλύτερή του φίλη, τη δράκαινα. Ο Πανγκ θα κάνει το γύρο του κόσμου, από την Κίνα ως την Αφρική, για να βρει και να σώσει τη φίλη του - αλλά στην πορεία θα κερδίσει κάποιους ακόμα φίλους ζωής.

Animation χαριτωμένο αλλά και στοιχειώδες, σε μια ταινία ελκυστική χάρη στους ήρωες του ζωικού βασιλείου αλλά και τόσο στερεοτυπική στα διδάγματά της, για τη σημασία της φιλίας, της οικογένειας, αλλά και την προφύλαξη από τον απειλητικό «έξω κόσμο», που θ' αφήσει το αποτύπωμά της μόνο σε παιδιά μικρών ηλικιών (που μετά την ταινία, εκτός από πατατάκια, θα ζητήσουν σίγουρα κι ένα πάντα από τους γονείς τους).