Ο Μαύρος Γάτος του Ερωτα

La Chance de ma Vie

Νικολά Κις

ΚΡΙΤΙΚΗ 29 JUN 2011

4 στα 10

Η κωμωδία έκπληξη που σάρωσε το γαλλικό box office, έχοντας ξεπεράσει τους 1.000.000 θεατές.

Ο Ζουλιέν Μονιέ είναι γκαντέμης. Κατά κύριο λόγο για τους άλλους και για την ακρίβεια για τις γυναίκες στη ζωή του – από μικρό παιδί, χωρίς να το θέλει, τους προκαλεί ατυχήματα και θέτει τη ζωή τους σε κίνδυνο. Και κατά δεύτερο λόγο για τον εαυτό του, μια και οι γυναίκες τον εγκαταλείπουν πριν πεις «πρόσεχε!» Επιτυχημένος σύμβουλος γάμου, πια, ο Ζουλιέν, έχει αποφασίσει να «μονάσει», να εγκαταλείψει την ιδέα ότι θα κερδίσει μία σύντροφο, μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει, αρχικά τυχαία και μετά ως πελάτη, την πανέμορφη Ζοάνα. Μαζί της μπορεί να έχει μια δεύτερη ευκαιρία στην ευτυχία.

Η ταινία του Νικολά Κις έκανε μεγάλη εμπορική επιτυχία στη Γαλλία, ξεπερνώντας το 1.000.000 εισιτήρια. Είναι φυσικό, μια και πρόκειται για μια ανάλαφρη, ελαφρώς νευρωτική (όπως αρέσει στους Γάλλους) και σέξι κωμωδία. Αυτό, βέβαια, σεναριακά δεν κάνει την ταινία να ξεχωρίζει πραγματικά, σε σχέση με άλλες γαλλικές χαριτωμένες κωμωδίες, που δίνουν μια στοιχειώδη φινέτσα στο χοντρό χιούμορ.

Η ταινία βασίζεται κυρίως στην άνεση των ηθοποιών της, πολλοί από τους οποίους στη Γαλλία είναι πετυχημένοι stand up κωμικοί, ενώ συχνά αγγίζει το σλάπστικ, για όσους απολαμβάνουν αυτό το είδος.

Η μοναδική αληθινή αποκάλυψη της ταινίας είναι η Βελγίδα πρωταγωνίστριά της, Βιρζινί Εφιρά, η οποία όχι μόνο χειρίζεται το timing και το χιούμορ με ελκυστική άνεση, όχι μόνο είναι όμορφη και ζουμερή σαν μια αρκετά βελτιωμένη βερσιόν της γυναίκας της διπλανής πόρτας, αλλά θυμίζει έντονα και μια ευρωπαϊκή εκδοχή της Κάθριν Χέιγκλ.

Που Παίζεται

Δες τις αίθουσες

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.