Ο Bίνι και ο Tομ είναι δύο μποέμ ποντίκια, τα οποία, αφού γίνονται τυχαία μάρτυρες της στιγμής που ο Θεός αναθέτει στον Νώε το καθήκον να φιλοξενήσει και να διασώσει μόνο ένα ζευγάρι από κάθε είδος στην Κιβωτό του, βρίσκουν έναν ευφάνταστο τρόπο να συμμετάσχουν κι αυτοί στην περιπέτεια. Αλλά μέσα στο χάος του κατακλυσμού οι δύο πρωταγωνιστές θα αντιμετωπίζουν ταυτόχρονα και τις ιδιοτροπίες ενός άπληστου λιονταριού.

Δεν είναι η πρώτη, και σίγουρα όχι η τελευταία, φορά που ο μύθος της Κιβωτού του Νώε εμπνέει μια παιδική ταινία animation. Αυτή την φορά όμως μπλέκει μέσα και τους θρύλους της βραζιλιάνικης μουσικής, Βινίσιους Ντι Μοράες και Τομ Ζομπί, για να πλάσει ένα διασκεδαστικό παραμύθι όπου η μουσική και η ποίηση αποτελούν τον αντίποδα στην αγριότητα και την τυραννία των ισχυρότερων ζώων.

Μιλώντας με εύστοχο τρόπο για τον ρατσισμό αλλά, κυρίως, και για την διαφορετικότητα η ταινία περικλείει μέσα της με έναν έξυπνο τρόπο ένα πολιτικό μήνυμα ενάντια στην ολιγαρχία και τον φασισμό, ενώ ταυτόχρονα αφήνει τόπο για την συμπεριληπτικότητα και την αποδοχή μιας ίσως πιο queer ταυτότητας, όπως εκείνα τα έντομα στην αυτοσχέδια κιβωτό.

Μηνύματα που τα παιδιά μπορεί να μην πιάσουν αμέσως, αλλά σίγουρα θα ευαισθητοποιήσουν τους μεγαλύτερους, κάτι που κι αυτό στα θετικά μπορεί μόνο να προστεθεί. Τα μικρά παιδιά σίγουρα θα περάσουν όμως υπέροχα από τα πετυχημένα κωμικά gags, τις αστείες σκηνές, τα όμορφα τραγούδια της και το αρκετά ενδιαφέρον και ευφάνταστο σε στιγμές animation. Μια κιβωτός, ό,τι πρέπει δηλαδή για αυτή την προεόρτια πασχαλινή περίοδο, όπου όλοι είναι ευπρόσδεκτοι. Ακόμα και δυο πολύ καλοί «φίλοι».