Μπορεί τα βίντεο με τα γατάκια στο youtube να σημειώνουν εκατομμύρια χτυπήματα, δε συμβαίνει ωστόσο το ίδιο και με το γατάκι του Κέβιν Σπέισι, μια άρπα κόλλα κωμωδία της EuropaCorp του Λικ Μπεσόν που δεν κάνει καν τον κόπο να περιποιηθεί λίγο το σενάριό της, ώστε να μην είναι τόσο προφανές ότι έγινε για εύκολες εισπράξεις.

Ο Κέβιν Σπέισι είναι ο πολυεκατομμυριούχος κατασκευαστής Τομ Μπραντ που, φυσικά, είναι και πάρα πολύ κακός: βουτηγμένος στο χρήμα, συμπεριφέρεται φρικτά στους υπαλλήλους του, αλλά αδιαφορεί και για τη γυναίκα του και παραμελεί την κόρη του. Στα δικά της 11α γενέθλια, θέλει να της χαρίσει ένα γατάκι που ξέρει ότι θα την ξετρελάνει - όμως ο ιδιοκτήτης του pet shop όπου πηγαίνει για να το αγοράσει είναι ο Κρίστοφερ Γουόκεν, οπότε ξέρουμε ότι κάτι θα πάει πολύ στραβά. Πράγματι, ο Τομ αγοράζει ένα χνουδωτό γατάκι, αλλά αμέσως ένα δυστύχημα τον βάζει σε κώμα και μεταφέρει την προσωπικότητα και τη συνείδησή του μέσα στο γατάκι. Ο Τομ-γατάκι έχει μια βδομάδα ν' αποδείξει ότι μπορεί να συνδεθεί ξανά, ως σύζυγος και πατέρας, με την οικογένειά του, για να γλιτώσει από την κατάρα και το τριχωτό του δέρμα, αλλιώς θα μείνει για πάντα τετράποδο.

Κι έτσι ένα οσκαρικό καστ κι ένας σκηνοθέτης που έχει διακριθεί στην κωμωδία («Men in Black», «Get Shorty»), παρουσιάζουν μια προβλέψιμη, καθόλου αστεία, μάλλον κακόγουστη ταινία που προκαλεί περισσότερο γέλιο με την ίδια της τη σύλληψη, παρά με την εκτέλεσή της.