Ο Πίτερ και η ονειροπόλα αδελφούλα του, η Ανέλι, περνούν δύσκολα. Έχουν μόλις μετακομίσει σε μια νέα γειτονιά και δέχονται εκφοβισμό από κάποια παιδιά στο σχολείο τους. Μια μέρα η Ανέλι συναντά τον κύριο Ζουζούνη, ένα σκαθάρι που μιλά, αλλά είναι απελπισμένο, γιατί έχει χάσει το μικροσκοπικό έκτο πόδι του σε ένα ατύχημα. Ακόμη χειρότερα: κάποιος του το έκλεψε και το πήρε μαζί του στο φεγγάρι! Σύμφωνα με μια παλιά προφητεία, ο κύριος Ζουζούνης μπορεί να πάρει πίσω το χαμένο του πόδι μόνο αν βρει δύο γενναία παιδιά, που θα τον συνοδεύσουν στο ταξίδι του στο φεγγάρι.

Βασισμένη σε ένα αγαπημένο παιδικό βιβλίο του Γερμανού συγγραφέα Γκερντ φον Μπάσεβιτς, η ταινία του Αλι Σαμαντί Αχάντι προσπαθεί να σε ταξιδέψει στα αστέρια της φαντασίας και στους milky way δρόμους μιας συναρπαστικής περιπέτειας με μια ιστορία για την δύναμη που κρύβουμε όλοι μέσα μας, για την πίστη στον εαυτό σου με κινητήρια δύναμη την αδερφική αγάπη, αλλά δυστυχώς ποτέ δεν καταφέρνει να μας φτάσει μέχρι το φεγγάρι όπως αρχικά υπόσχεται.

Πέρα από ένα κλισέ σενάριο που ακολουθεί την φόρμουλα και τους κανόνες του παιδικού entertainment κατά γράμμα, κάποιους υποτυπώδεις και χάρτινους χαρακτήρες αλλά και ένα animation που δείχνει τόσο απλό αλλά που δείχνει κάπως βαρετό και πότε δεν καταφέρνει να σε συνεπάρει, η ταινία απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε προσχολικές ηλικίες, που ίσως μπορεί να τους ξυπνήσει την αγάπη για την αστρονομία ή τουλάχιστον μερικά χαμόγελα.

Aκόμα και αυτά όμως δεν θα ξετρελαθούν πλήρως με τα αστεία και το χιούμορ της, μιας και τα περισσότερα από αυτά φαίνεται πως έχουν χαθεί κάπου στη μετάφραση.