Ο πρώην αστυνομικός Μπράιαν, ο πρώην εγκληματίας Ντομ και η αδελφή του, Μία, βρίσκονται χαμένοι στο Ρίο ντε Τζανέιρο, θύματα διπλής καταδίωξης, από το νόμο του αμερικανικού κράτους κι από το νόμο της φαβέλας. Πέμπτο σίκουελ της σειράς, με την ταχύτητα να ξεφεύγει από τα νόμιμα όρια!

Από την πρώτη σεκάνς καταδίωξης, πριν τους τίτλους της ταινίας, το «Fast Five» πατάει το πόδι στο γκάζι και τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Οι φαβέλα του Ρίο και η βρώμικη μαφία της περιοχής φέρνουν τ’αγόρια μας στα όριά τους και κάνουν τα μπλε μάτια του Πολ Γουόκερ να φωσφορίζουν επικίνδυνα.

Εννοείται πως η ταινία δεν έχει σενάριο, παρά μια υποτυπώδη δομή δράσης, αλλά ποιος το χρειάζεται όταν έχει για δυο ώρες στη διάθεσή του μια ομάδα πολύ γρήγορη και πολύ οργισμένη, μια παλέτα από ιδρωμένα μούσκουλα με μικρά φανελάκια, μια υπόνοια κάφρικου χιούμορ και μια βεβαιότητα ότι κάποια στιγμή θα τα σπάσουν όλα;

Κινηματογραφική εκτόνωση χωρίς ενοχές, με άλλοθι τη σκηνή αντιπαράθεσης του Βιν Ντίζελ και του Ντουέιν Τζόνσον, μπροστά στον οποίο κι αυτός, ακόμα, ο Βιν δείχνει μικροκαμωμένος. Αν αυτές τις μέρες η ζωή σας φέρνει δυσκολίες, ρίξτε το στο «Fast Five». Αν μη τι άλλο, για 130 αστραπιαία λεπτά, δεν υπάρχει περίπτωση να σκεφτείτε οτιδήποτε.