Το 2020 βγήκε η πρώτη κινηματογραφική περιπέτεια της Σούπερ Μάγκι η οποία, ωστόσο, δεν πέρασε από τα μέρη μας. Καθόλου απαραίτητη, ωστόσο, δεν είναι για να δει κανείς αυτό το σίκουελ, απλοϊκό στην αισθητική και το σενάριο κι επεξηγηματικό ως εκεί που δεν παίρνει.

Στο προσκήνιο είναι, βέβαια, η Σούπερ Μάγκι - ένα wombat, φασκωλόμυς στα ελληνικά, παρότι το αξιαγάπητο χνουδωτό φυτοφάγο ζωάκι ζει μόνο στην Αυστραλία - που λίγο νωρίτερα (στην πρώτη ταινία) έγινε υπερηρωίδα, παρέα με τον μικροσκοπικό και πάντα ενθουσιώδη φίλο της, τον Σουίτι. Η Μάγκι ασφυκτιά στην μπαναλιτέ των αποστολών στην οποία έχει υποπέσει, μια και οι κάτοικοι της πόλης της πλέον της ζητούν να τους βοηθήσει στα λογιστικά, στην πειθαρχία των ατίθασων νιάτων τους, στο σούπερ μάρκετ. Οταν, όμως, μια σατανική ιδιοφυΐα απειλεί να εγκλωβίσει την πόλη σε μια προσομοίωση metaverse, η Μάγκι και ο Σουίτι αναλαμβάνουν και πάλι να σώσουν τον κόσμο (τους).

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι πολύ-πολύ κακό πράγμα θα μας πει η ταινία, νόημα που δεν αφορά ιδιαίτερα τους πολύ μικρής ηλικίας θεατές στους οποίους απευθύνεται (μεταγλωττισμένη στα ελληνικά) κι οι οποίοι κυρίως θα διασκεδάσουν με τον ταχύ ρυθμό και τα χαριτωμένα ζωάκια με αστείες μεταμφιέσεις. Οι υπόλοιποι, ούτε καν μ' αυτό.