Σε μια σκοτεινή ζούγκλα, κάπου στην Καραϊβική, ένα νεαρό αγόρι, ο Μάρκο, αποδρά από τον τρομερό μάγο Μάγκα Καν και το στρατό του από πιθήκους. Εχει όμως κλέψει και το μαγικό διαμάντι που ικανοποιεί κάθε επιθυμία όταν το φεγγάρι είναι γεμάτο. Πολύ σύντομα, ο διαβόητος πειρατής Μαυροδόντης μαθαίνει για το διαμάντι, και απλώς αποφασίζει να το κάνει δικό του. Μαζί, όμως, κάνει και το λάθος να μπερδέψει τον κάτοχό του με έναν από τους νεαρούς που έχει στο πλοίο του, τον Πίνκι.

Μπορεί ο «Kaptein Sabeltann» να είναι εδώ και δεκαετίες ένας από τους αγαπημένους ήρωες των παιδιών στη Νορβηγία, αλλά η φήμη του στον υπόλοιπο κόσμο δεν είναι εξίσου μεγάλη. Κάτι που θέλει να αλλάξει αυτή η ταινία κινουμένων σχεδίων (δεύτερη στη σειρά μετά το «Captain Sabertooth and the Treasure of Lama Rama» του 2014).

Προφανώς οι πειρατές αρέσουν στα παιδιά, αλλά αν το βασικό τους κοινό είναι τα αγόρια, αυτή εδώ η ταινία βάζει κι ένα κορίτσι στο κέντρο της δράσης και στήνει γύρω από την ιστορία ενός μαγικού διαμαντιού και την παρανόηση σχετικά με το ποιος το έχει στην κατοχή του, μια χαριτωμένη, αν και μάλλον όχι ιδιαίτερα εμπνευσμένη, ιστορία.

Θέλοντας να κερδίσει και τους θεατές μικρότερων ηλικιών, αυτή η ιστορία του Πειρατή Μαυροδόντη δεν έχει ιδιαίτερο βάθος πέρα από την επιφανειακή περιπέτεια, οπότε αν είστε γονιός που συνοδεύει τα βλαστάρια του στην αίθουσα, το αποτέλεσμα δεν θα σας συναρπάσει.

Εν τούτοις το φιλμ είναι καλοφτιαγμένο από τεχνικής άποψης και το animation ακόμη κι αν είναι «υπερβολικά ψηφιακό» και λίγο «άψυχο» δεν παύει να είναι όμορφο, σίγουρα ακόμη περισσότερο στα παιδικά μάτια.