Ο κεντρικός ήρωας παντρεύεται τον έρωτά του, αλλά η ζωή του ζευγαριού συννεφιάζει, ότι εκείνος αποδεικνύεται εξαιρετικά... γρήγορο πιστόλι! Προκειμένου να βελτιώσει τις επιδώσεις του, ο ήρωας επισκέπτεται ένα μαγικό παλάτι της ηδονής, όπου κερδίζει εμπειρίες, μήκος και διάρκεια.

Η ταινία αποτελεί ξεσκόνισμα της ομότιτλης κινηματογραφικής σειράς, σε 3D αυτή τη φορά, η οποία είναι βασισμένη σ’ ένα αρχαίο κινεζικό σύγγραμμα. Αλλά κάτι μας λέει ότι αυτός δεν είναι ο λόγος που, ενδεχομένως, θα πάτε να δείτε την ταινία.

Το «Sex and Zen» είναι η πρώτη τρισδιάστατη ερωτική ταινία από το Χονγκ Κονγκ. Αυτό ακριβώς είναι η ταινία, τίποτα λιγότερο και, οπωσδήποτε, τίποτα περισσότερο. Είναι μια απλοϊκή, ελαφρώς κωμική (άλλοτε επίτηδες, άλλοτε όχι τόσο) σεξοπεριπέτεια, με έντονο (έως και απολαυστικό για τ’ ανθεκτικά μάτια) το ασιατικό κιτς και με πληθώρα από όμορφες μικοκαμωμένες θεραπενίδες που βογγούν, επίσης ασιατικά, χωρίς σταματημό, είτε υπάρχει ανάλογη δράση, είτε όχι.

Η τρισδιάστατη εικόνα ευνοεί, όχι τόσο το γυμνό, το οποίο είναι εξαιρετικά σεμνό, όπως αρμόζει σε μια soft, όχι hardcore, ταινία, αλλά κυρίως τις λίγες κι εντυπωσιακές στιγμές σπλάτερ. Οι σκηνές σεξ είναι πολλές, αλλά μάλλον αστείες παρά ερεθιστικές.

Οι γκροτέσκες μορφές, η παρωδία του φολκλορικού στοιχείου και, κυρίως, η ανοησία που διατρέχει την ταινία, την κάνει μέχρι και αφόρητη. Εχει, μεν, την πλάκα της η κάθε περίπτωση όπου ο ερωτισμός γίνεται mainstream, αλλά για να μπορέσει να δει ολόκληρη την ταινία, πρέπει κανείς να είναι μέλος καγκουροπαρέας λυκειόπαιδων. Τότε, πραγματικά, θα πεθάνει στα γέλια!