Από τα μελοδράματα των '60s μέχρι τα μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη και από τον «Μικρό Δραπέτη» του Σταύρου Τσιώλη στα «τολμηρά» αδιέξοδα του Ομηρου Ευστρατιάδη, να ένα mixtape που ακούγεται με τη γνήσια νοσταλγία ενός τραγουδιστή που «έπαιξε» στο σινεμά σίγουρος για την υστεροφημία που αποκτούσε την ίδια στιγμή που η κάμερα άρχιζε να τρέχει πάνω στο πρόσωπό του...
Με τον Φαίδωνα Γιωργίτση στο «Οι Θαλασσιές οι Χάντρες» του Γιάννη Δαλιανίδη το 1967
από το βιογραφικό του στη Finos Films: Ο Γιάννης Πουλόπουλος γεννήθηκε στην Καρδαμύλη της Μάνης, αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα σε μια γειτονιά στο Περιστέρι. Έχασε σε μικρή ηλικία τη μητέρα του και αναγκάστηκε να δουλέψει, για να προσφέρει στο πενιχρό εισόδημα της οικογένειας. Από μικρός επιθυμούσε, και κυρίως πίστευε πως μπορούσε, να γίνει ένας καλός τραγουδιστής. Μετά το πέρας των σπουδών του σε μία τεχνική σχολή, κατάφερε ύστερα από επίπονες προσπάθειες να εξασφαλίσει ακρόαση στην “Columbia”. Αν και η επιτροπή αποτελούταν από ιερά τέρατα του ελληνικού τραγουδιού, ο Πουλόπουλος επέλεξε να τραγουδήσει ένα πολύ δύσκολο κομμάτι του Μίκη Θεοδωράκη, το «Μάνα μου και Παναγιά», κερδίζοντας τα εύσημα από την επιτροπή και την υπόσχεση του Μίκη, ότι θα τον κάνει τραγουδιστή! Ο Θεοδωράκης εκπλήρωσε την υπόσχεσή του με το παραπάνω, αφού αντιλαμβανόμενος το εξαιρετικό ταλέντο του νεαρού, τον πήρε κοντά του το 1963, και έντυσε με τη φωνή του την θεατρική παράσταση «Η γειτονιά των Αγγέλων». Τα τραγούδια αυτά αποτέλεσαν και την πρώτη δισκογραφία του καλλιτέχνη.
Η συνέχεια ήταν λαμπρή και ο Γιάννης Πουλόπουλος καταξιώθηκε γρήγορα. Αφού συνεργάστηκε και σε νέα δισκογραφία με τον Θεοδωράκη το 1967, ακολούθησε το «Νέο Κύμα».
Το 1969 ήταν το κομβικό σημείο της καριέρας του. Η δισκογραφική δουλειά «Δρόμος», σε μουσική Μίμη Πλέσσα και στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου, στην οποία συμμετείχαν και οι τραγουδίστριες, Ρένα Κουμιώτη και Πόπη Αστεριάδη, θεωρείται μία από τις πιο δημιουργικές της ελληνικής δισκογραφίας, ενώ είχε και την μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία μέχρι τότε. Ο Γιάννης Πουλόπουλος γνώρισε τότε καθολική αποδοχή και η πορεία του είχε πια χαραχτεί.
Εχει στο ενεργητικό του εικοσιπέντε προσωπικούς δίσκους και δέκα συμμετοχές σε άλλους, ενώ έχει συνεργαστεί με κορυφαίους συνθέτες όπως: ΛοΪζος, Κουγιουμτζής, Σπανός κ.α. Επίσης, έχει συνθέσει ο ίδιος μερικά τραγούδια με πιο επιτυχημένο το «Θα ήθελα να είχα».
Στον κινηματογράφο είχε πολλές παρουσίες, οι οποίες συνέβαλλαν στην καθιέρωσή του. Στη Φίνος Φιλμ εμφανίστηκε σε έντεκα ταινίες - κυρίως μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη - μέσα από τις οποίες ακούστηκαν τραγούδια που άφησαν εποχή όπως: «Απόψε κλαίει ο ουρανός» (Μια Κυρία στα Μπουζούκια), «Έκλαψα χθες» (Οι Θαλασσιές οι Χάντρες), «Θα πιω απόψε το φεγγάρι» (Γοργόνες και Μάγκες).
Ο Γιάννης Πουλόπουλος πέθανε σε ηλικία 79 ετών την Κυριακή 23 Αυγούστου 2020.]
Πολύ Αργά (πρώτη φωνή: Ελένη Κλάδη, μουσική: Γιώργος Κατσαρός, στίχοι: Πυθαγόρας - από το «Οι Στιγματισμένοι» του Κώστα Ανδρίτσου, 1966)
Ολα Δικά Σου Μάτια Μου (ανέκδοτο, Μάνος Λοίζος - από το «Αγάπη που δεν Σβήνει ο Χρόνος» του Γιώργου Ζερβουλάκου, 1966)
Χαράματα (Γιάννης Μαρκόπουλος, στίχοι: Μέντης Μποσταντζόγλου - από το «Ντάμα Σπαθί» του Γιώργου Σκαλενάκη, 1966)
Θα Θελα να 'χα (Μουσική & Στίχοι: Γιάννης Πουλόπουλος - από το «Οταν οι Γυναίκες Αγαπούν» του Παναγιώτη Κωνσταντίνου, 1967)
Ξεγυμνώστε τα Σπαθιά (Γιάννης Μαρκόπουλος, στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος - από το «Εκείνος κι Εκείνη» του Ερρίκου Ανδρέου, 1967)
Απόψε Κάποιος θα Χαθεί (Μίμης Πλέσσας, στίχοι: Ακος Δασκαλόπουλος - από το «Οι Θαλασσιές οι Χάντρες» του Γιάννη Δαλιανίδη, 1967)
Εκλαψα Χθες (Μίμης Πλέσσας, στίχοι: Ακος Δασκαλόπουλος - από το «Οι Θαλασσιές οι Χάντρες» του Γιάννη Δαλιανίδη, 1967)
Το Φουστάνι το Καλό (Νότης Μαυρουδής - από το «Τα Δυο Πόδια σ' ενα Παπούτσι» του Ερρίκου Ανδρέου, 1967)
Μην Κλείσεις το Παράθυρο (Μίμης Πλέσσας, στίχοι: Ακος Δασκαλόπουλος - από το «Κάτι Κουρασμένα Παλλικάρια» του Ντίνου Δημόπουλου, 1967)
Απόψε Κλαίει ο Ουρανός (Μίμης Πλέσσας, στίχοι: Κώστας Πρετεντέρης - από το «Μια Κυρία Στα Μπουζούκια» του Γιάννη Δαλιανίδη, 1968)
Μην του Μιλάτε του Παιδιού (Μίμης Πλέσσας, στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος - από το «Μια Κυρία στα Μπουζούκια» του Γιάννη Δαλιανίδη, 1968)
Καμαρούλα μια Σταλιά (Μίμης Πλέσσας, στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος - από το «Γοργόνες και Μάγκες» του Γιάννη Δαλιανίδη, 1968)
Θα Πιω Απόψε το Φεγγάρι (Μίμης Πλέσσας, στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος - από το «Γοργόνες και Μάγκες» του Γιάννη Δαλιανίδη, 1968)
Τα Φιλιά (Μίμης Πλέσσας, Στίχοι: Δημήτρης Χριστοδούλου - από το «Ο Ψεύτης» του Γιάννη Δαλιανίδη, 1968)
Το Δάκρυ Μας Σταλιά Σταλιά (Κώστας Καπνίσης, στίχοι: Πυθαγόρας - από το «Ο Μικρός Δραπέτης» του Σταύρου Τσιώλη, 1968)
Αγάπη Μου Αργησες να' ρθεις (Κώστας Καπνίσης, στίχοι: Πυθαγόρας - από το «Ο Μικρός Δραπέτης» του Σταύρου Τσιώλη, 1968)
**Κλείσαν οι Δρόμοι (Κώστας Καπνίσης, στίχοι: Πυθαγόρας - από το «Ο Μικρός Δραπέτης» του Σταύρου Τσιώλη, 1968)
Μη Μου Θυμώνεις Μάτια Μου (Μουσικη & Στιχοι: Σταυρος Κουγιουμτζης - από το «Οι Αντίζηλοι» του Παύλου Τάσιου, 1968)
Ενα Αϊτό Ζωγράφισα (Ηλιε μου, Ηλιε κι Ουρανέ) (Νίκος Μαμαγκάκης, στίχοι: Ντίνος Δημόπουλος - από το «Η Ωραία του Κουρέα» του Ντίνου Δημόπουλου, 1969)
Γαλάζια Πέτρα (Νίκος Μαμαγκάκης, στίχοι: Ντίνος Δημόπουλος - από το «Η Ωραία του Κουρέα» του Ντίνου Δημόπουλου, 1969)
Οταν Μιλάς για Χωρισμό (Μίμης Πλέσσας, στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος - Από το «Η Παριζιάνα» του Γιάννη Δαλιανίδη, 1969)
Τρεχαντήρι Θ' Αρματώσω (Μίμης Πλέσσας, στίχοι: Λουκία Πλέσσα
Τ' Αθάνατο Νερό (Μίμης Πλέσσας, στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος - από το «Η Παριζιάνα» του Γιάννη Δαλιανίδη, 1969)
Καράβια Αλήτες (Μάνος Λοϊζος, στίχοι: Φώντας Λάδης - από το «Οι Ζαβολιές» του Τρέντι Ρουμάνας, 1969)
Στη Φτωχιά Μας την Αυλή (Μίμης Πλέσσας, στίχοι: Αλέκος Σακελλάριος - από το «Η Θεία μου η Χίπισσα» του Αλέκου Σακελλάριου, 1970)
Ποια Νύχτα Σ' Εκλεψε (Μίμης Πλέσσας, στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος - από το «Ο Κατεργάρης» του Γιάννη Δαλιανίδη, 1971)
Οσα Δεν Πήρε ο Ανεμος (Μουσική & Στίχοι: Γιάννης Πουλόπουλος - από το «Αδιέξοδο» του Ομηρου Ευστρατιάδη, 1971)
Τα Κελαηδίσματα (Μουσική & Στίχοι: Γιάννης Πουλόπουλος - από το «Αδιέξοδο» του Ομηρου Ευστρατιάδη, 1971)
Πάλι Απόψε Μεθυσμένος (Μουσική & Στίχοι: Γιάννης Πουλόπουλος - από το «Πιο Θερμή κι από τον Ηλιο» του Ομηρου Ευστρατιάδη, 1972)