Ενημέρωση

Φεστιβάλ Δράμας 2012: «Οι Πεινασμένοι» του Γιώργου Μπακάλη

στα 10

Εν αναμονή του 35ου Φεστιβάλ Ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Φεστιβάλ Δράμας 2012: «Οι Πεινασμένοι» του Γιώργου Μπακάλη

Η ταινία

Ο καπιταλισμός εχει καταρεύσει .Οι χοντροί βρίσκονται έξω απο το σώμα της κοινωνίας … Ο μικρόκοσμος μιας ομάδας χοντρών, που ζουν στο ίδιο σπητι και έχουν φτιάξει μια επαναστατικη ομαδα αντατροπης χωρίς καμοία προοπτική,μια κρατική υπάλληλος που μαζεύει το νοικι και ειναι η μονη σχέση τους με τον έξω κοσμο, ένας συγκάτοικος χωρίς όνομα ... Ολα αλλάζουν όταν ο «αρχηγός» της ομάδας αποφασίζει να φάνε την κρατική υπάλληλό ως επαναστατική πράξη χωρίς να το ανακοινώσει σε κανέναν εκτος απο τον χοντρο που θα αναλάβει να γράψει την προκήρυξη. Η ένταση στις μεταξύ τους σχέση και η σχέση των χοντρων με την κρατική υπάλληλο οδηγούν σε μια απροσδόκητη απόφαση...

Ο σκηνοθέτης

O Γιώργος Μπακάλης είναι τελειόφοιτος της Σχολής Σταυράκου. Πρώτη ταινία του και πτυχιακή ο Μικρός Θανατος (2008). Η δεύτερη ταινία του, «Η ιστορία Ενός Φιλήσυχου Ανθρώπου» συμμετείχε σε διεθνή φεστιβάλ και κέρδισε «Τιμητική Διάκριση» στο Φεστιβάλ της Δράμας Digi - 2009.

Τρεις ερωτήσεις για τους «Πεινασμένους»

Ποια ήταν η αφορμή ή η σκέψη που σας οδήγησε να κάνετε την ταινία;

Η επιθυμία μου να αποτυπώσω μέσα από την μυθοπλασία την αδυναμία του ατόμου να αναπαραχθεί κοινωνικά και πολιτικά. Δηλαδή την κρίση που βιώνει το σύγχρονο υποκείμενο.

Πώς θα περιγράφατε το φιλμ σε κάποιον που σας ρωτούσε «τι είναι η ταινία σου;»

Είναι μια ταινία που μιλάει για μια κοινωνία σε αποσύνθεση, χωρίς φαντασία. Οταν δεν μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου πέρα από την πραγματικότητα που ζεις, μοιραία η ιστορία θα περάσει από πάνω σου .

Εκτός από την χρονική διάρκεια ενός φιλμ, ο προσδιορισμός «μικρού μήκους» ορίζει κάτι άλλο κατά τη γνώμη σας; Και γιατί ναι ή όχι;

Ο χρονικός προσδιορισμός μιας ταινίας έχει μεγαλύτερη επίδραση σε αυτόν που απευθύνεται παρά σε έναν σκηνοθέτη. Για μας παραμένει ένας εφικτός τρόπος έκφρασης και δημιουργίας.

info

Σενάριο, Σκηνοθεσία Γιώργος Μπακάλης / Βοηθός σκηνοθέτη, διεύθυνση παραγωγής Σπύρος Καστανάς / Διεύθυνση φωτογραφίας, μοντάζ Άγγελος Μάτζιος / Σκηνογραφία Μαρία Παπαδοπούλου / Ενδυματολόγος Ασπασία Μπότα / Sound Design Βαγγέλης Λυμπουρίδης, Νίκος Καραβάς / Μουσική Αλέξης Γράψας / Πρωταγωνιστούν Στάθης Σταμουλακάτος, Ερμάνδος Σούσσης, Σπύρος Γραμμένος, Αλέξανδρος Παρίσης, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Δημήτρης Καπετανάκος, Ηλιάνα Μαυρομάτη

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ των «Πεινασμένων» και βρείτε εδώ το πρώτο και το δεύτερο μέρος της προηγούμενης μικρού μήκους του Γιώργου Μπακάλη «Η ιστορία Ενός Φιλήσυχου Ανθρώπου».

  • Η αφίσα της ταινίας οι πεινασμένοι φτιάχτηκε στα πλαίσια του κομικ «Future under construction» και αποτελεί στοιχείο της μυθοπλασίας της ιστορίας του κομικ.

Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ.