Ενημέρωση

Φεστιβάλ Δράμας 2012: «Κάτι θα Γίνει» του Θάνου Ψυχογυιού

στα 10

Εν αναμονή του 35ου Φεστιβάλ Ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Φεστιβάλ Δράμας 2012: «Κάτι θα Γίνει» του Θάνου Ψυχογυιού

Η ταινία

Βασισμένο στο βραβευμένο με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος 2011 βιβλίο τουΧρήστου Οικονόμου, το «Κάτι Θα Γίνει» είναι η ιστορία της Νίκης, μίας σύγχρονης γυναίκας, που παρότι βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο, αγωνίζεται για να διατηρήσει την ελπίδα και την αξιοπρέπειά της.

Ο σκηνοθέτης

Ο Θάνος Ψυχογυιός σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνώνκαι Σκηνοθεσία Κινηματογράφου στο London Film School. Η πρώτη μικρού μήκους ταινία του «Eve» (2008) προβλήθηκε σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εργάζεται σε ντοκιμαντέρ, διαφημιστικά και ταινίες. Το «Κάτι θα γίνει» είναι η δεύτερη μικρού μήκους ταινία του.

Τρεις ερωτήσεις για το «Κάτι Θα Γίνει»

Ποια ήταν η αφορμή ή η σκέψη που σας οδήγησε να κάνετε την ταινία;

Το διήγημα «Κάτι θα γίνει, θα δεις» του Χρήστου Οικονόμου, περιγράφει ένα σύγχρονο πρόβλημα με τρόπο ρεαλιστικό, άμεσο και απέριττο. Μου αρέσει που δεν προσπαθεί να εκβιάσει τα συναισθήματα του αναγνώστη. Στην πραγματικότητα, είχα αρχίσει να σκέφτομαι πώς θα μπορούσε να μεταφερθεί κινηματογραφικά πριν φτάσω στην τελευταία σελίδα.

Πως θα περιγράφατε το φιλμ σε κάποιον που σας ρωτούσε «τι είναι η ταινία σου;»

Είναι μία ιστορία που φαίνεται, δυστυχώς, συνηθισμένη, στις μέρες μας. Η Νίκη, που είναι ο κεντρικός χαρακτήρας του φιλμ βρίσκεται σε αδιέξοδο, όχι μόνο γιατί δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα οικονομικά αλλά κι επειδή δυσκολεύεται να βρει έναν τρόπο για να διατηρήσει την ελπίδα της πως θα αλλάξουν τα πράγματα.

Εκτός από την χρονική διάρκεια ενός φιλμ, ο προσδιορισμός «μικρού μήκους» ορίζει κάτι άλλο κατά τη γνώμη σας; Και γιατί ναι ή όχι;

Οχι. Πέρα από τη χρονική διάρκεια, δεν νομίζω ότι ορίζει τίποτα άλλο. Είναι κρίμα που πολλές φορές οι μικρού μήκους ταινίες αντιμετωπίζονται με λιγότερη προσοχή από τις μεγάλου μήκους.

info

Σενάριο, Σκηνοθεσία: Θάνος Ψυχογυιός / Πρωταγωνιστούν: Μαρία Ζορμπά, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Ντίνα Μιχαηλίδου, Ευγενία Δημητροπούλου, Δημήτρης Βεκιάρη / Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Γιαννέλης / Μοντάζ: Ιωάννα Σπηλιοπούλου / Σκηνικά, Κοστούμια: Δέσποινα Ησαΐα / Μακιγιάζ: Μαριάνθη Παπαγεωργίου / Σχεδιασμός Ηχου: Μάριος Αριστόπουλος / Μιξάζ: Κώστας Βαρυμποπιώτης / Ηχοληψία: Ξενοφώντας Κοντόπουλος / Διεύθυνση Παραγωγής: Αλέξανδρος Αλεξανδρόπουλος / Βοηθός Σκηνοθέτη: Δάφνη Σκρουμπέλου / Α' Βοηθός Κάμερας: Ιβάν Βουντίδης / Βοηθός Μοντάζ: Σοφία Γλυνιαδάκη / Ηλεκτρολόγος: Αδάμ Τσαπέκος / Μπούμαν: Θανάσης Παπαγεωργίου / Κόλοριστ Μάνος Χαμηλάκης / Εργαστήρια Εικόνας 235 / Εργαστήρια Ηχου: Echos Studio

Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ.