TV & STREAMING

Απρίλιος στον OTE TV - Οι επιλογές του Flix

στα 10

To Flix ανατρέχει στο πρόγραμμα των καναλιών του OTE TV για το μήνα Aπρίλιο και σας προτείνει τις πρεμιέρες και τις τηλεοπτικές σειρές που δεν πρέπει να χάσετε.

Flix Team
Απρίλιος στον OTE TV - Οι επιλογές του Flix

Ο Απρίλιος στον OTE TV έρχεται με διαθέσεις κλασικές (αφιέρωμα στον Γουίλιαμ Σαίξπηρ), ελληνικές (αποκλειστική μετάδοση της τελετής απονομής των φετινών Βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου), βαμπιρικές (με την πρεμιέρα του «From Dusk till Dawn: The Series»), υπερηρωικές («Iron Man 3»), πανκ («We are the Best!») και νουάρ (με την πρεμιέρα του 3ου κύκλου του «Banshee»).

From Dusk Till Dawn the Series 607

From Dusk till Dawn: The Series - Κάθε Παρασκευή στις 00.00 / ΟΤΕ CINEMA 1HD

Βασισμένη στην ομώνυμη cult ταινία, η σειρά «From Dusk till Dawn» είναι ακριβώς αυτό που υπόσχεται η υπογραφή του δημιουργού του, Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ. Μεταφυσική, fun και αφιερωμένη στην ιστορία του σινεμά του τρόμου, αφηγείται τις ιστορίες του Σεθ Γκέγκο και του αδερφού του Ρίτσι που τους αναζητά το FBI μετά από μια αιματηρή ληστεία σε τράπεζα. Φτάνοντας στο Μεξικό, με τον σερίφη Φρέντι Γκονζάλεζ στο κατόπι τους, θα συναντήσουν τον Τζέικομπ Φούλερ και την οικογένειά του και τον Ντον Κάρλος, μεγαλέμπορο ναρκωτικών που θα τους οδηγήσει σε ένα κλαμπ που οι μόνιμοι θαμώνες τους είναι βαμπίρ. Μαύρο χιούμορ, αληθινό αίμα και μια ξέφρενη διάθεση μυστηρίου αναμεμειγμένη με καυτά κορίτσια και αγόρια που προσπαθούν να διατηρήσουν τα γυμνά μέλη του σωματός τους ανέπαφα, το «From Dusk till Dawn» φτιάχνει το δικό του μύθο στην τηλεόραση και κάνει πρεμιέρα στον ΟΤΕ ΤV την Παρασκευή 17 Απριλίου και κάθε Παρασκευή, ακριβώς τα μεσάνυχτα.

Ακαδημία 2015

Τελετή των Βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2015 - Παρασκευή 3 Απριλίου / ΟΤΕ CINEMA 1HD

Χορηγός φέτος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ο ΟΤΕ ΤV θα προβάλλει τη μεγαλύτερη βραδιά του ελληνικού σινεμά, την απονομή των Βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που έλαβαν χώρα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στις 30 Μαρτίου. Ζήστε όλη την απονομή με παρουσιάστή τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο και τις ελληνικές ταινίες της χρονιάς που ξεχώρισαν και βραβεύτηκαν. Δείτε την υπέροχη Φανί Αρντάν να παραλαμβάνει το τιμητικό βραβείο της φετινής απονομής, παρακολουθήστε βραβείο με βραβείο τους νικητές της βραδιάς (αναμεσά τους και η ταινία που κέρδισε το βραβείο κοινού του OTE TV που λανσαρίστηκε φέτος για πρώτη φορά). Και αγαπήστε ξανά το ελληνικό σινεμά. Διαβάστε περισσότερα για τα Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2015 εδώ.

Romeo & Juliet 607

Αφιέρωμα Σαίξπηρ - Ολο τον Απρίλιο κάθε Τρίτη στο ΟΤΕ CINEMA 2

Πέντε ταινίες μεταφέρουν Γουίλιαμ Σαίξπηρ, η κάθε μία με τον δικό της τρόπο και με την υπογραφή μεγάλων δημιουργών που ξαναδιαβάζουν τα κλασικά κείμενα. Το κλασικό πλέον «Romeo & Juliet» του Μπαζ Λούρμαν με τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο και την Κλερ Ντέινς (φωτό), ο «Αμλετ» του Φράνκο Τζεφιρέλι με τον Μελ Γκίμπσον στο ρόλο του Δανού πρίγκιπα, ο «Εμπορος της Βενετίας» του Μάικλ Ράντφορντ με την κάτι παραπάνω από σαιξπηρική ερμηνεία του Αλ Πατσίνο, ο βραβευμένος με Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας «Ερωτευμένος Σαίξπηρ» του Τζον Μάντεν με την Γκουίνεθ Πάλτροου και ο «Κοριολανός» σε σκηνοθεσία και μοντέρνα διασκευή του Ρέιφ Φάινς, φέρνουν το έργο του μεγαλύτερου Αγγλου θεατρικού συγγραφέα στις κινηματογραφικές διαστάσεις που του αξίζει.

orange is the new black 607

Orange is the New Black - Κάθε Τετάρτη στις 22.00 στο OTE CINEMA 1HD

Η αμφιφυλόφιλη Πάιπερ Τσάπμαν ζει μαζί με τον αρραβωνιαστικό της Λάρι Μπλουμ στη Νέα Υόρκη. Στο παρελθόν, η Πάιπερ είχε ερωτική σχέση με τη λαθρέμπορο ναρκωτικών Άλεξ Βος την οποία βοηθούσε με τη διακίνηση. Χρόνια μετά τη διακοπή της σχέσης τους, η Άλεξ δικάζεται για τις πράξεις της και καταδίδει την Πάιπερ με σκοπό να μειώσει την ποινή της. Συνεπώς, η Πάιπερ παραδίδεται οικειοθελώς στη φυλακή του Λίτσφιλντ για να εκτίσει την ελάχιστη ποινή των 15 μηνών. Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από την επανασύνδεσή της με την Άλεξ αλλά και τις ιστορίες, τις φιλίες, τις έχθρες, τις συγκρούσεις αλλά και την επεισοδιακή καθημερινότητα των υπόλοιπων συγκρατουμένων της. Από τις πιο πετυχημένες σειρές που εμφανίστηκαν από το πουθενά τα τελευταία χρόνια, το «Orange is the New Black» είναι ακριβώς αυτό που λέμε «κόλλησα» όταν μιλάμε για τηλεόραση: ένα πανέξυπνο μείγμα κωμωδίας και... τραγωδίας με φόντο μια ομάδα γυναικών που αλλάζουν τους όρους στο «δράμα φυλακών» και κερδίζουν τα βραβεία το ένα μετά το άλλο στο περασμά τους. Διαβάστε περισσότερα για το «Orange is the New Black» εδώ.

We are the Best! 607

We are the Best! του Λούκας Μούντισον - Τετάρτη 15 Απριλίου / ΟΤΕ CINEMA 2

H Μπόμπο, η Κλάρα και η Χέντβιγκ είναι τρεις μικρές επαναστάτριες στη Στοκχόλμη της δεκαετίας του ’80, οι οποίες παρά τις διαφορές τους βρίσκουν το κοινό τους στοιχείο στη μουσική και φτιάχνουν μια μπάντα χωρίς να έχουν μουσικά όργανα, θέλοντας να αποδείξουν ότι η πανκ μουσική δεν έχει πεθάνει και ότι εκείνες είναι «οι καλύτερες», σε μια προσπάθεια ανεξαρτητοποίησης από τους μεγάλους και το σχολείο. Ο Λούκας Μούντισον θα ακολουθήσει την ιστορία τους και τις αστείες, τρυφερές συγκινητικές στιγμές στην ζωή τους, μέσα από μικρές βινιέτες που περιγράφουν τις σχέσεις τους με τους γονείς τους, μεταξύ τους, το φλερτ τους με δυο αγόρια, τους καυγάδες και την αγάπη τους. Μα κυρίως δείχνοντας με απόλυτα πετυχημένο τρόπο την ευφορική αίσθηση του να είσαι νέος, αλλά και την αμηχανία που συνεπάγεται, την δύναμη της φιλίας, τους δεσμούς της οικογένειας, την ομορφιά και το άγχος της νιότης. Με μια μεταδοτική ενέργεια και μια ιστορία που δεν μπορείς παρά να απολαύσεις, το «We are the Best» δικαιώνει τον τίτλο του σαν μία από τις πιο feelgood ταινίες της χρονιάς. Ασχέτως της ηλικίας και των μουσικών σου γούστων. Διαβάστε περισσότερα για το «We Are the Best!».

Child of God 607

Child of God του Τζέιμς Φράνκο - Πέμπτη 16 Απριλίου / ΟΤΕ CINEMA 1HD

Η τολμηρή διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος του Κόρμακ ΜακΚάρθι από τον Τζέιμς Φράνκο αφηγείται την ιστορία του Λέστερ Μπάλαρντ, ενός outcast, εγκαταλελειμμένου και κυνηγημένου από όλους, λίγο παρανοϊκού, βίαιου και σχεδόν ερημίτη που προσπαθεί να επιβιώσει στο Τενεσί της δεκαετίας του '60. Χωρισμένο σε τρία κεφάλαια - όπως και στο βιβλίο - το «Child of God» είναι κολημμένο πάνω στον ήρωα του, καθώς τον παρακολουθεί να γίνεται ο αποδιοπομπαίος τράγος μιας ολόκληρης κοινωνίας, ένα ζώο στις έρημες εκτάσεις της Αμερικής, ένας άνθρωπος τελείως χαμένος που δεν ξέρει τι θα πει κανονικότητα, αγάπη, σεξ, καταδικασμένος να χρησιμοποιεί τη βία ως μοναδική διέξοδο αντίδρασης στην απομονώση του. Με πρωτοφανή ρεαλισμό, άγριες σκηνές ωμότητας (και δεν εννοούμε μόνο την αφόδευση του ήρωα on camera ή το σεξ με μια νεκρή κοπέλα...), πιστός στο ζοφερό σύμπαν του ΜακΚάρθι, με αυθεντική αναπαράσταση της εποχής και μια διαρκή αίσθηση πως για μερικούς ανθρώπους σε αυτή τη ζωή δεν υπάρχει έξοδος κινδύνου, ο Φράνκο είναι αυθόρμητος, το ίδιο ωμός με τον ήρωά του, αλλά και ο μοναδικός συνοδοιπόρος του σε ένα ταξίδι από τη ζωή στο θάνατο και ξανά στη ζωή. Διαβάστε περισσότερα για το «Child of God» εδώ.

Dead Europe 607

Dead Europe του Τόνι Κράβιτζ - Πέμπτη 23 Απριλίου / ΟΤΕ CINEMA 1HD

Οταν ο γιος του, Αιζακ Ράφτης, ανακοινώνει ότι σκοπεύει να επιστρέψει για πρώτη φορά στην πατρίδα των γονιών του, Ελλάδα, για μια έκθεση των φωτογραφιών του, ο πατέρας του, γεμίζει το στόμα του με μια χούφτα χώμα κι εγκαταλείπει την γιορτή στην οποία βρίσκονται. Πατώντας το γκάζι στο αυτοκίνητό του, θα βρεθεί νεκρός λίγο αργότερα στην άκρη του δρόμου, σε ένα ατύχημα που μοιάζει πολύ περισσότερο με αυτοκτονία. Ο Αίζακ έχει τώρα, έναν ακόμη λόγο να επιστρέψει στην Ελλάδα, για να σκορπίσει τις στάχτες του πατέρα του στο χωριό του στο Πάπιγκο, ένα ταξίδι από το οποίο η μητέρα του προσπαθεί με κάθε τρόπο να τον αποθαρρύνει. Φτάνοντας στην Αθήνα, θα βρει την οικογένεια του αδελφού του όχι ακριβώς φιλόξενη με εξαίρεση την νεαρή εξαδέλφη του. Περπατώντας στην πόλη φωτογραφίζει τα πρόσωπα των ξένων, τις ταραχές στους δρόμους και θα γνωρίσει ένα παράξενο αγόρι και την μητέρα του. Οταν θα δοκιμάσει να τους επισκεφτεί ξανά, οι γείτονες στην πολυκατοικία των μεταναστών που κατοικούν, θα του εξηγήσουν ότι η γυναίκα έχει πεθάνει εδώ και μήνες. O Τόνι Κράβιτζ διασκευάζει κινηματογραφικά το βιβλίο του Χρήστου Τσιόλκα σε μια σταθεερά γοητευτική ιστορία κι ένα αποκαλυπτικό πορτρέτο μιας ηπείρου από τα μάτια ενός ξένου. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Dead Europe».

Iron Man 3 607

Iron Man 3 του Σέιν Μπλακ - Κυριακή 26 Απριλίου / ΟΤΕ CINEMA 1HD

Συναντάμε τον Iron Man, μετά ακριβώς από τα γεγονότα των «Avengers», όπου τίποτα δεν είναι ακριβώς ίδιο στη ζωή του: το σπίτι, το επιτελείο, το εργαστήριό του δέχονται επίθεση, ο κόσμος του ισοπεδώνεται και οι αγαπημένοι του άνθρωποι κινδυνεύουν. Ο Mandarin, ένας από τους πιο ισχυρούς εχθρούς του απειλεί την ύπαρξη του υπερήρωα, αλλά ο Τόνι Σταρκ είναι αποφασισμένος, όχι μόνο να πάρει εκδίκηση, αλλά και να απαντήσει επιτέλους στο αιώνιο ερώτημα αν είναι η στολή που κάνει τον άνθρωπο ή ο άνθρωπος που κάνει τη στολή... Απ’ όπου και να το πιάσεις, το «Iron Man 3» μοιάζει με ένα ξέφρενο πάρτι που δεν θα σταματήσει παρά μόνο όταν παραδεχτείς ότι είναι σχεδόν η πιο απολαυστική ταινία υπερήρωα που έχεις δει ποτέ. Eξασφαλίζοντας ταυτόχρονα πως το hangover που σου αφήνει είναι καθαρό, διαρκές και κάτι παραπάνω από κομβικό για ό,τι θα είναι η μετά – «Avengers» εποχή της Marvel στη μεγάλη οθόνη – αν όχι για όλο το μέλλον των κόμικς στο σινεμά. Διαβάστε περισσότερα για το «Iron Man 3» εδώ.

Fortitude 607

Fortitude - Κάθε Τετάρτη στις 21.00 στο OTE CINEMA 1HD

Γυρισμένο στην Ισλανδία, τοποθετημένο στον Αρκτικό Κύκλο, σε ένα μέρος όπου οι πολικές αρκούδες είναι τρεις φορές περισσότερες από τους κατοίκους, το «Fortitude» δανείζεται τον τίτλο του από την μικρή πόλη όπου διαδραματίζεται –κι όπου τίποτα κακό δεν συμβαίνει. Σε έναν τόπο όπου όλοι κουβαλούν όπλο –λόγω των αρκούδων- αλλά όπου ο σερίφης δεν έχει τίποτα απολύτως να κάνει αφού δεν υπάρχει έγκλημα, η δήμαρχος της πόλης ετοιμάζεται να ξεκινήσει την κατασκευή ενός πολυτελούς ξενοδοχείου που θα την μεταμορφώσει σε τουριστικό προορισμό. Μόνο που τα σχέδιά της θα αντιμετωπίσουν ένα απροσδόκητο, αιματηρό εμπόδιο όταν ένας αιματηρός φόνος θα ανατρέψει τις ισορροπίες και μια σειρά από ίντριγκες, ψέματα και μυστικά θα βγουν στην επιφάνεια. Η Σόφι Γρκαμπολ, πρωταγωνίστρια του Δανέζικου «The Killing» πρωταγωνιστεί στον ρόλο της δημάρχου, ενώ ο Στάνλεϊ Τούτσι είναι ένας αμερικάνος αστυνομικός που φτάνει στην πόλη για να βοηθήσει στην διαλεύκανση του εγκλήματος. Ο Μάικλ Γκάμπον, ο Κρίστοφερ Εκλεστον και ο Ρίτσαρντ Ντόρμερ συμπρωταγωνιστούν σε αυτή την παραγωγή του Sky Atlantic που είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία του και η οποία θα προβληθεί ταυτόχρονα σε όλα τα κανάλια του Sky στην Ευρώπη, αλλά και σε μια σειρά από άλλες τηλεοπτικές πλατφόρμες ανάμεσα στις οποίες και ο ΟΤΕ TV. Γραμμένο από τον Σάιμον Ντόναλντ του «Low Winter Sun», το «Fortitude» αποτελεί αναμφίβολα μια από τις πιο φιλόδοξες σειρές της τηλεόρασης φέτος και αναμένεται κι ως μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες. Διαβάστε και δείτε περισσότερα για το «Fortitude» εδώ.

Banshee Season 3 607

Banshee - Κάθε Τρίτη στις 22.00 / ΟΤΕ CINEMA 1HD

Eνας κατάδικος χωρίς όνομα αποφυλακίζεται και ξεκινά το δρόμο του προς την περιοχή των Aμις, κάπου στα ανοιχτά της Πενσιλβάνια, σε μια μικρή φανταστική πόλη ονόματι Μπάνσι. Η πόλη αυτή έχει τον σερίφη της, έχει τον ιδιοκτήτη σαλούν (έναν άλλον πρώην κατάδικο ονόματι Σούγκαρ που παίζει ο Φράνκι Φεζόν του «Wire»), έχει τις γυναίκες, τους σκληρούς άντρες που προκαλούν αλλήλους σε μονομαχίες- είναι ένα κανονικότατο γουέστερν. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Γιατί σε μια από αυτές τις συμπλοκές στο μπαρ του Σούγκαρ ο νέος σερίφης της πόλης, που μόλις έχει φτάσει και κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ή πώς μοιάζει, σκοτώνεται. Ο ήρωάς μας κρύβει το πτώμα και παίρνει την ταυτότητά του. Και γίνεται ακόμα καλύτερο. Ο παλιός του μεγάλος έρωτας, η Κάρι, πάλαι ποτέ Ανα (παιγμένη από τη γοητευτική Ιβάνα Μιλίσεβιτς), είναι τώρα παντρεμένη με τον δημόσιο κατήγορο, κάνοντας τα πράγματα ακόμα πιο πολύπλοκα για τον νέο μας κατάδικο-που-έγινε-σερίφης Λούκας Χουντ. Αυτό είναι το νέο του όνομα και τον υποδύεται ο Αντονι Σταρ, τον οποίον δεν γνωρίζαμε προηγουμένως αλλά είναι απολύτως τέλειος για αυτό το ρόλο. Pulp, παλιομοδίτικο με την καλή έννοια και ξέφρενα απολαυστικό, το «Banshee» υπογράφεται από τον Αλαν Μπολ και σε κάνει να κολλάς χωρίς κανένα ενδοιασμό. Σημειώστε την πρεμιέρα του 3ου κύκλου στις 14 Απριλίου. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Banshee».

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις πρεμιέρες και τις τηλεοπτικές σειρές στο επίσημο site του OTE TV.