Buzz

Αυτό ήταν το πρώτο βίντεο που ανέβηκε ποτέ στο YouTube, 10 χρόνια πριν

στα 10

Ηταν 23 Απριλίου του 2005 όταν σε μια νέα πλατφόρμα με το όνομα YouTube ανέβηκε ένα βίντεο που σήμερα δεν θα έβλεπε κανείς, αλλά η ιστορική του σημασία είναι μεγαλύτερη απ' όσο φανταζόταν ποτέ ο συνιδρυτής της μεγαλύτερης επανάστασης στον τρόπο που «βλέπουμε» τον κόσμο γύρω μας.

Αυτό ήταν το πρώτο βίντεο που ανέβηκε ποτέ στο YouTube, 10 χρόνια πριν

To βίντεο διαρκεί 18 δευτερόλεπτα και δείχνει τον Τζαγουέντ Καρίμ, συνιδρυτή του YouTube, σε εναν ζωολογικό κήπο, εντυπωσιασμένο από τις μεγάλες προβοσκίδες μιας αγέλης ελεφάντων.

Ναι, μια τόσο βαρετή στιγμή στη ζωή ενός ανθρώπου υπήρξε η αρχή μιας μεγάλης επανάστασης που σήμερα μετράει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες και περισσότερες από 300 ώρες βιντεογραφημένου υλικού να «ανεβαίνει» κάθε λεπτό που περνάει.

Διαβάστε ακόμη: H πρώτη ταινία για την εποχή του YouTube!

Και μπορεί στην εποχή μας, το εν λόγω βίντεο με τίτλο «Me at the Zoo» και κακή ποιότητα εγγραφής να μην μετρούσε παρά μόνο ελάχιστα χτυπήματα, αλλά η «ιστορική» του σημασία το φέρνει να έχει περισσότερα από 19 εκατομμύρια views και περισσότερα από 130.000 σχόλια, παραμένοντας ένα μνημείο μιας τεράστιας αλλαγής στον τρόπο που «βλέπουμε» τον κόσμο γύρω μας.


Με αφορμή τα 10 χρόνια ζωής του YouTube και την παρουσία της Προέδρου του, Σούζαν Γουοτζίσκι στους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους της χρονιάς σύμφωνα με το περιοδικό TIME, παραθέτουμε εδώ και τα πέντε πιο δημοφιλη βίντεο στην ιστορία της πλατφόρμας:






Δείτε ακόμη:

Tags: YouTube