Φεστιβάλ / Βραβεία

Χρυσές Σφαίρες 2014: Κάποιος δεν χάρηκε καθόλου για το τιμητικό βραβείο στον Γούντι Αλεν!

στα 10

Και αυτός δεν ήταν άλλος από τον γιο του, Ρόναν Φάροου, που μέσω του λογαριασμού του στο Twitter εσπευσε να θυμίσει σε όλους το κακό ποιόν του μπαμπά του, ακριβώς τη στιγμή που η Ντάιαν Κίτον παραλάμβανε για λογαριασμό του απόντα Αλεν το τιμητικό βραβείο Σεσίλ Μπ. ΝτεΜιλ.

Χρυσές Σφαίρες 2014: Κάποιος δεν χάρηκε καθόλου για το τιμητικό βραβείο στον Γούντι Αλεν!

To τιμητικό βραβείο Σεσίλ Μπ. ΝτεΜιλ που δίνεται κάθε χρόνο σε μια προσωπικότητα του κινηματογράφου από την Ενωση Ξένων Ανταποκριτών στο Χόλιγουντ θα χάριζε στη χθεσινή 71η Απονομή των Χρυσών Σφαιρών μια πραγματικά... χρυσή στιγμή, αν ο Γούντι Αλεν βρισκόταν στη σκηνή του Beverly Hilton για να το παραλάβει.

Αντ' αυτού, το βραβείο παρέλαβε η Ντάιαν Κίτον, πρώην σύντροφός του και εξέχoν μέλος της κινηματογραφικής του οικογένειας, η οποία παρουσιάστηκε στη σκηνή μετά από την εισαγωγή της Εμα Στόουν, της ηθοποιού που πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία του Γούντι Αλεν «Magic in the Moonlight»:

«Η εμπειρία του να δουλεύεις σε αυτήν την ταινία μαζί με τον Γούντι μου άλλαξε τη ζωή και αυτό δεν είναι έκπληξη. Η δουλειά του Γούντι αλλάζει τον τρόπο που σκεφτόμαστε για τη ζωή, την αγάπη και το κυνήγι των νευρώσεών μας εδώ και δεκαετίες.»

Στη συνέχεια, η Ντάιαν Κίτον (με διαφορά η πιο κομψή παρουσία της βραδιάς) πήρε το λόγο, φανερά συγκινημένη:

2

«Είναι δύσκολο να συλλάβω το γεγονός πως 179 από τις πιο σπουδαίες ηθοποιύς του κόσμου έχουν εμφανιστεί σε ταινίες του Γούντι Αλεν. Και υπάρχει λόγος για αυτό. Ο λόγος είναι ότι το ήθελαν. Το ήθελαν γιατί οι γυναίκες στις ταινίες του δεν μπαίνουν σε καλούπια. Παλεύουν, αγαπούν, καταρρέουν, κυριαρχούν. έχουν ελαττώματα. Είναι η επιτομή του έργου του. Κι αυτό που είναι ακόμη πιο ξεχωριστό, είναι ότι το μόνο τους κοινό είναι ότι έρχονται από το μυαλό του Γούντι Αλεν.»

Κάποιοι ωστόσο, που δεν βρίσκονταν στην αίθουσα του Beverly Hilton, δεν συμφωνούν εδώ και χρόνια με τα θερμά λόγια των Στόουν και Κίτον για τον Γούντι Αλεν και αυτοί δεν είναι άλλοι από την Μία Φάροου και τον γιο της με τον Αλεν, Ρόναν.

Ο τελευταίος, που πρόσφατα έγινε και σχεδόν το «κίτρινο θέμα» του 2013, μετά της αποκαλύψεις της Φάροου πως ίσως δεν είναι γιος του Γουντι Αλεν (διαβάστε όλο το παρασκήνιο εδώ), έσπευσε να σχολιάσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, θυμίζοντας σε όλους τις κατηγορίες κατά του Αλεν για σεξουαλική κακοποίηση.

2

Στο ίδιο μήκος κύματος, αν και πιο καυστικά, η Μία Φάροου έγραψε και αυτή στο λογαριασμό της στο Twitter, δηλώνοντας πως με την ανακοίνωση του ονόματος του Γούντι Αλεν αλλάζει κανάλι για να δει «Girls»:

2

Τίποτα φυσικά από τα δύο tweet δεν ήταν αρκετό για να χαλάσει μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της 71ης Απονομής των Βραβείων Οσκαρ, ακριβώς την ώρα που ο Γούντι Αλεν μάλλον έγραφε το σενάριο για μια επόμενη ταινία...

Δείτε εδώ την Ντάιαν Κίτον να αφιερώνει ένα τραγούδι στον Γούντι Αλεν:

Διαβάστε εδώ όλα όσα συνέβησαν στην 71η Απονομή των Χρυσών Σφαιρών με τον τρόπο του Flix

Διαβάστε ακόμη: