Industry

Χωράει ένας Μάικλ Φασμπέντερ δίπλα στον Αριστοτέλη Ωνάση;

στα 10

Ο Φερνάντο Μεϊρέγιες ετοιμάζεται για τη «Νέμεση», τη σκοτεινή πλευρά του Ωνάση και… γαργαλάει τον Μάικλ Φασμπέντερ με αινιγματικά μηνύματα στο twitter.

Χωράει ένας Μάικλ Φασμπέντερ δίπλα στον Αριστοτέλη Ωνάση;

Τώρα που ολοκλήρωσε το opus «360» (διαβάστε περισσότερα εδώ), ο Φερνάντο Μεϊρέγιες κάνει αλλαγή πλεύσης με… πανάκριβο γιοτ! Οπως ανακοινώθηκε το φθινόπωρο, ο Βραζιλιάνος σκηνοθέτης της «Πόλης του Θεού», του «Επίμονου Κηπουρού» και, παραδόξως, του «Blindness», ετοιμάζεται να καταπιαστεί με τον Αριστοτέλη Ωνάση σ’ ένα πρότζεκτ που έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στο κοινό αλλά και… στον ίδιο!

Η ταινία θα μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το βιβλίο του Πίτερ Εβανς, «Nemesis: The True Story of Aristotle Onassis, Jackie O, and the Love Triangle That Brought Down the Kennedys», το οποίο διερευνά την ανταγωνιστική και τεταμένη σχέση του Ωνάση με τον Μπόμπι Κένεντι, τον άνθρωπο που επέβαλε μυστικό έλεγχο στις επιχειρήσεις του μεγιστάνα και του απαγόρευσε το εμπόριο σε αμερικανικό έδαφος (διαβάστε περισσότερα εδώ). Κατά το βιβλίο, οι εχθροπραξίες μεταξύ των δύο αντρών κορυφώθηκαν όταν ο Ωνάσης «μετονόμασε» την Τζάκλιν Κένεντι σε Τζάκι Ο. και οδήγησαν τον εφοπλιστή στη δολοφονία του Μπόμπι.

Το σενάριο της «Νέμεσης» γράφει ο Μπράουλιο Μαντοβάνι, που είχε υπογράφει και την «Πολη του Θεού» για τον σκηνοθέτη. Ο Φερνάντο Μεϊρέγιες μοιάζει ιδιαίτερα απορροφημένος από την προσεχή του ταινία, μάλιστα έχει πάρει το viral marketing στα χέρια του, τουιτάροντας αδιάκοπα μικρά νέα και γαργαλιστικές ειδήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό. Στα μέσα Μαρτίου ανακοίνωσε στο timeline του ότι πηγαίνει στο Λονδίνο για να ξεκινήσει τη «Νέμεση». Μόλις χθες… ανέβασε τις μετοχές του παιχνιδιού, γράφοντας «Μαζεύω το καστ της ‘Νέμεσης’. Τι θα λέγατε για τον Μάικλ Φασμπέντερ ως Μπόμπι Κένεντι;».

Ονειρο απατηλό, κόλπο δημοσιότητας ή πραγματικότητα; Ακολουθεί ο Φασμπέντερ τον Μεϊρέγιες στο twitter; Θ’ αναλάμβανε ο ωραίος Ιρλανδός να ενσαρκώσει τον αμφιλεγόμενο πολιτικό για χάρη του Βραζιλιάνου δημιουργού; Καυτά ερωτήματα που θ’ απαντηθούν οσονούπω, μια και η «Νέμεση» θ’ αρχίσει να γυρίζεται αυτό το φθινόπωρο, με σκοπό να είναι έτοιμη το 2013.

Εν τω μεταξύ, βέβαια, ο Μάικλ Φασμπέντερ γυρίζει το «The Counselor» για τον Ρίντλεϊ Σκοτ κι ετοιμάζεται για την τρίτη του συνεργασία με τον Στιβ ΜακΚουιν, μετά το «Hunger» και το «Shame», που θα λέγεται «Twelve Years a Slave». Αλλά κάτι μας λέει ότι για τη «Νέμεση» του Ωνάση, θα βρει λίγο χρόνο…