Buzz

«Matthias & Maxime»: H επόμενη ταινία του Ξαβιέ Ντολάν είναι έτοιμη

στα 10

Απ ότι φαίνεται ο σκηνοθέτης θέλει να ξεχάσει το «The Death and Life of John F. Donovan» όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

«Matthias & Maxime»: H επόμενη ταινία του Ξαβιέ Ντολάν είναι έτοιμη

H τελευταία ταινία του Ξαβιέ Ντολάν έκανε την πρεμιέρα της στο φεστιβάλ του Τορόντο, στο τμήμα των Καναδικών ταινιών έχοντας προφανώς δεχτεί ένα όχι από φεστιβάλ όπως οι Κάννες και η Βενετία εκεί όπου είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε πια τις ταινίες του.

Τα προβλήματα με το «The Death and Life of John F. Donovan» είχαν φανεί από νωρίς, με μια σειρά από καθυστερήσεις στην παραγωγή κι από το γεγονός ότι ο Ντολάν είχε αφαιρέσει ολοκληρωτικά από το φιλμ τον ρόλο της Τζέσικα Τσαστέιν και οι κριτικές από το Τορόντο επιβεβαίωσαν την αποτυχία της ταινίας.

Διαβάστε περισσότερα για το «Matthias & Maxime»

Matthias & Maxime 607

Και προφανώς ο σκηνοθέτης του, θέλοντας να αφήσει πίσω του την μάλλον επώδυνη εμπειρία εκείνου του φιλμ, προχώρησε γρήγορα στο επόμενο. Το «Matthias & Maxime» στο οποίο πρωταγωνιστεί ο ίδιος ο Ντολάν, η Αν Ντορβάλ και κάμποσοι ακόμη νεαροί ηθοποιοί, ολοκληρωσε ήδη τα γυρίσματα του.

Matthias & Maxime 607

Η ιστορία του ακολουθεί μια σειρά από νεαρά αγόρια στο Κεμπέκ, δυο από τα οποία ανακαλύπτουν ότι αρχίζουν να ερωτεύονται κι ο Ντολάν περιγράφει το φιλμ σαν ένα μείγμα ανάμεσα στην αισθητική του «Tom at the Farm» και το πνεύμα και την ενέργεια του «Mommy». «Πρόσφατα ήρθα σε επαφή με εξαιρετικά ώριμο υλικό, όπως το “Boy Erased” (σ.σ. η ταινία του Τζόελ Ετζερτον, όπου ο Ντολάν πρωταγωνιστεί δίπλα στη Νικόλ Κίντμαν και τον Ράσελ Κρόου), το “Call Me by Your Name” και το “God’s Own Country”, ταινίες που ένιωσα ότι ήταν τόσο θαρραλέες και τόσο αυθεντικές στη γραφή τους και στο πώς μιλούσαν για τον queer έρωτα. Και αυτό μου δημιούργησε την επιθυμία να μιλήσω για την ομοφυλοφιλία μέσα από μια ενήλικη –και όχι μετεφηβική– οπτική γωνία, και να μιλήσω για τη γενιά μου και τους φίλους και τις φιλίες μου. Με έκανε να θέλω να γράψω για δύο κολλητούς φίλους που ερωτεύονται οι οποίοι δεν είχαν ποτέ συνειδητοποιήσει ότι θα μπορούσαν να προτιμούν τους άντρες. Θέλω να μιλήσω για την αληθινή φιλία και τον αληθινό έρωτα».

Matthias & Maxime 607

Διαβάστε επίσης: