Buzz

O Γούντι Αλεν μηνύει την Amazon για αθέτηση συμβολαίου

στα 10

Απαιτεί 68 εκατομμύρια δολάρια για την ακύρωση του συμβολαίου του για τέσσερις ταινίες, εξ΄αιτίας των παλαιών κατηγοριών για σεξουαλική κακοποίηση - για τις οποίες έχει αθωωθεί.

O Γούντι Αλεν μηνύει την Amazon για αθέτηση συμβολαίου

Η saga της τελευταίας ταινίας του Γούντι Αλεν «A Rainy Day in New York», η οποία παραμένει σε «καραντίνα» εδώ και μήνες, απ΄ όταν η θετή κόρη του Αλεν και της Μία Φάροου επανέφερε στην δημοσιότητα εναντίον του πατέρα της κατηγορίες που είχαν κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή τους την δεκαετία του 90, όταν ο Αλεν και η Μία Φάροου είχαν εμπλακεί σε μια σκληρή δικαστική μάχη για την κηδεμονία των παιδιών τους.

Παρ΄ότι η ιστορία πηγαίνει πίσω 25 χρόνια και παρ΄ ότι η υπόθεση είχε φτάσει στη δικαιοσύνη κι ο Γούντι Αλεν είχε αθωωθεί, στο πνεύμα του #MeToo, μια σειρά από ηθοποιούς που έχουν παίξει σε ταινίες του, έσπευσαν να πάρουν θέση και μερικοί από του πρωταγωνιστές του «A Rainy Day in New York» έφτασαν σε τέτοιο σημείο αυτοθυσίας κι ενοχής ώστε χάρισαν την αμοιβή τους από το φιλμ σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Δείτε ακόμη: Η Σουν-Γι Πρεβέν επιτίθεται στη Μία Φάροου και το σίριαλ Γούντι Αλεν συνεχίζεται

Εν μέσω της φασαρίας και της λογικής του «φύλαγε τα ρούχα σου» η Amazon αποφάσισε να μην βγάλει στις αίθουσες ή πουθενά αλλού, την ταινία και προφανώς να μην προχωρήσει στην παραγωγή των επόμενων ταινιών του Αλεν με τον οποίο δουλεύουν μαζί από το 2016 και το «Café Society».

a rainy day in new york shooting 607 Ο Αλεν με τον Τζουντ Λο στα γυρίσματα του «A Rainy Day in New York»

Και κάπως έτσι ο σκηνοθέτης αποφάσισε να μηνύσει το στούντιο, λέγοντας ότι δεν έχει καμία βάση να ακυρώσει το μεταξύ τους συμβόλαιο, καθώς «οι ανυπόστατες κατηγορίες εναντίον του, ήταν γνωστές τόσο στην Amazon όσο και στο ευρύτερο κοινό πριν υπογράψουν την συμφωνία με τον Γούντι Αλεν».

Δείτε ακόμη: Ο Γούντι Αλεν κάνει ένα (αναγκαστικό;) διάλειμμα από τη σκηνοθεσία

Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά η Amazon είχε δηλώσει στους δικηγόρους του Αλεν ότι το μεταξύ τους συμβόλαιο καθίσταται «ανέφικτο» εξαιτίας "γεγονότων που τον αφορούν σε επαφή, συμπεριλαμβανομένων των ανανεωμένων ισχυρισμών εναντίον του, των αμφιλεγόμενων σχολίων του και της αυξανόμενης άρνησης αναγνωρίσιμων ηθοποιών να συνεργαστούν ή να συνδεθούν μαζι του με οποιονδήποτε τρόπο».

Η συνέχεια προφανώς θα κριθεί στις αίθουσες των αμερικανικών δικαστηρίων.

Δείτε ακόμη: Ο Αλεκ Μπόλντγουιν βρίσκει την «αποκήρυξη» του Γούντι Αλεν «άδικη και θλιβερή»