Buzz

Γυρίζοντας τα «Δύο Πρόσωπα του Ιανουαρίου» στην Ελλάδα

στα 10

Οι κίονες του Παρθενώνα φιγουράρουν στην αφίσα της ταινίας και οι συντελεστές της δηλώνουν γοητευμένοι από το ελληνικό τοπίο, σε ένα βίντεο μου μας ξεναγεί σε τόπους γνώριμους, αλλά ακόμη μαγικούς.

Γυρίζοντας τα «Δύο Πρόσωπα του Ιανουαρίου» στην Ελλάδα
Βίγκο Μόρτενσεν, Κίρστεν Ντανστ κι ένας κίονας

Ολοι το ξέρουμε: μια ταινία αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση μιας χώρας. Και όπως πέρσι το «Πριν τα Μεσάνυχτα», ή πριν λίγα χρόνια το «Mamma Mia», φέτος το καλοκαίρι δεν θα είναι λίγοι οι τουρίστες που θα θελήσουν να επισκεφθούν την Ελλάδα χάρη στα «Δύο Πρόσωπα του Ιανουαρίου».

Μέσα στα χρόνια, σίγουρα πολλοί το είχαν κάνει αφ΄ ότου διάβασαν το ομώνυμο βιβλίο της Πατρίτσια Χάισμιθ που διαδραματίζεται στην Αθήνα του '60, τον Πειραιά, την Κρήτη και στους αρχαιολογικούς χώρους της Ακρόπολης και της Κνωσού, αλλά ένα φιλμ με αναγνωρίσιμους πρωταγωνιστές και αξιοπρόσεκτες εμπορικές φιλοδοξίες δεν μπορεί παρά να στρέψει περισσότερα εντυπωσιασμένα βλέμματα προς το μέρος μας.

Και όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τουλάχιστον οι πρωταγωνιστές του φιλμ του Χοσέιν Αμινί δηλώνουν μαγεμένοι από το τοπίο και πλασάρουν σαν αδιαμφισβήτητο ατού το γεγονός ότι μπόρεσαν να γυρίσουν το φιλμ στην ίδια την Ακρόπολη, κάτι που στα πρόσφατα χρόναι έχει συμβεί δύο ακόμη φορές, το 1988 όταν ο Φράνσις Φορντ Κόπολα πήρε την άδεια να γυρίσει εκεί μέρος του δικού του φιλμ στην σπονδυλωτή ταινία «New York Stories» και το 2007 όταν η Νία Βαρντάλος έκανε επίσης γυρίσματα εκεί για το «My Life in Ruins».

Δείτε τους συντελεστές της ταινίας να μιλούν με θαυμασμό για την εμπειρία τους, διαβάστε περισσότερα για το φιλμ και αναμείνατε να την ζήσετε κι εσείς στις 19 Ιουνίου όταν τα «Δύο Πρόσωπα του Ιανουαρίου» θα βγει στις αίθουσες από την Σπέντζος Φιλμ και την Seven Films.

Διαβάστε ακόμη: