Φεστιβάλ / Βραβεία

Tutto Italia τον Απρίλη στην Αθήνα

στα 10

Από 19 έως 25 Απριλίου και στους κινηματογράφους Ελλη και Ιντεάλ θα γίνει τελικά η πρώτη «Fiesta del cinema italiano», μια γιορτή του Ιταλικού σινεμά στην Αθήνα.

Flix Team
Tutto Italia τον Απρίλη στην Αθήνα
Appartamente ad Atene

Είχαμε γράψει ξανά για το Tutto Italia όταν ανακοινώθηκε αρχικά η διοργάνωσή του αλλά εν τω μεταξύ, οι αίθουσες του Απόλλωνα και του Αττικόν υπέστησαν ζημιές από τις φωτιές του Φεβρουαρίου και, εν αναμονή της επισκευής τους που ευχόμαστε να γίνει σύντομα, το καινούριο φεστιβάλ χρειάστηκε να αναζητήσει καινούρια έδρα.

Βρίσκοντας τις αίθουσές του λίγο πιο δίπλα στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει τώρα το ολοκληρωμένο πρόγραμμα των προβολών του. Η πρώτη του διοργάνωση θα ανοίξει με το «Appartamento ad Atene» του Ρουτζέρο Ντι Πάολα, το οποίο διαδραματίζεται στην πόλη μας, στο διαμέρισμα μιας ελληνικής οικογένειας στο οποίο εγκαθίσταται ένας Γερμανός αξιωματικός. Το φιλμ εκτός από γεωγραφικό, έχει κι ευρύτερο ελληνικό ενδιαφέρον, αφού έναν βασικό ρόλο κρατά ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.

Συνολικά θα προβληθούν 26 ιταλικές ταινίες πρόσφατης παραγωγής, την επιλογή των οποίων έκανε ο Παναγιώτης Τιμογιαννάκης, ενώ οι διοργανωτές υπόσχονται και «eventi» καθώς κι ένα αφιέρωμα στον ελληνικής καταγωγής ζεν πρεμιέ Νικόλα Βαπορίδη.

Ανάμεσα στις ταινίες του προγράμματος, συναντάμε το «Noi Credevamo» του Μάριο Μαρτόνε, το «La Solitudine dei Numeri Primi» του Σαβέριο Κονστάντζο, το «Il Grande Sogno» του Μικέλε Πλάτσιντο, το «Sorelle Mai», του Μάρκο Μπελόκιο, το «L'Uomo Che Verra'» του Τζόρτζιο Ντιρίτι, ή το «La Doppia Ora» του Τζουζέπε Καποτόντι.

Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις ταινίες στο επίσημο site του φεστιβάλ.

Tags: Tutto Italia