Buzz

Trailer trash: «Jack and Jill»

στα 10

Το τρέιλερ της καινούριας κωμωδίας (χρησιμοποιούμε τον όρο πολύ ελαστικά), του Ανταμ Σάντλερ «Jack and Jill» μόλις έκανε την εμφάνισή του. Δεν είχαμε μεγάλες προσδοκίες, αλλά είναι χειρότερο απ οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε.

Trailer trash: «Jack and Jill»
Το ύφος σας όσο θα βλέπετε το τρέιλερ...

Πιστεύαμε ότι το κινηματογραφικό εύρημα ενός άντρα που υποδύεται μια άσχημη, άγαρμπη γυναίκα στην οθόνη, έπαψε να είναι αστείο απ όταν ο Κώστας Βουτσάς έκανε το «Γλυκεία μου Κούτση, απ το Χαλκούτσι», αλλά προφανώς στο Χόλιγουντ δεν πήραν ακόμη το memo.

Στην καινούρια ταινία του Ντένις Ντούγκαν που συνεχίζει να χαρίζει στον Σάντλερ απανωτές κακές ταινίες ( «Οι Μεγάλοι», «Σύζυγος για Ενοικίαση»), ο κωμικός ηθοποιός υποδύεται τόσο τον ήρωα, έναν παντρεμένο με παιδιά άντρα, όσο και την εκνευριστική ψευδή, φωνακλού, δίδυμη αδελφή του, που έρχεται για επίσκεψη κι αρνείται να φύγει.

Εκτός του ότι ο Ανταμ Σάντλερ έχει πιθανότατα τα ασχημότερα γόνατα που έχουμε δει σε ανθρώπινο πλάσμα, οπότε δεν έπρεπε για κανένα λόγο, να του επιτρέπεται να φοράει μίνι, δείχνει να έχει απολέσει για πάντα, την αίσθηση του όποιου χιούμορ κάποτε είχε.

Αλλά το αληθινό μυστήριο στην ταινία, δεν είναι τα κρύα αστεία, η ανοησία του «ντύστε τον γυναικά, θα γελάσουμε», ή το σενάριο που ακόμη κι αν γράφτηκε από τέσσερις ανθρώπους, δεν δείχνει να περιέχει ούτε ίχνος πρωτότυπης ιδέας.

Το αληθινό μυστήριο παραμένει πως οποιοσδήποτε από όσους εμπλέκονται στο φιλμ άκουσε την ιδέα και είπε «ναι»! Κι αν ο Ανταμ θα κάνει τα πάντα για τα λεφτά και η Stepford wife του Τομ Κρουζ, Κέιτι Χολμς, θα κάνει προφανώς ότι της πουν οι Σαϊεντολόγοι, αναρωτιόμαστε ποιος και με τι, εκβιάζει τον Αλ Πατσίνο που όχι, δεν υποδύεται το love interest της Τζιλ στο φιλμ, αλλά μάλλον σέρνει το όνομά του και την καριέρα του, στον βούρκο.

Απολαύστε το. Αν μπορείτε.