Φεστιβάλ / Βραβεία

Το «The Monuments Men» του Τζορτζ Κλούνεϊ αποκαλύπτεται, λίγο πριν το Φεστιβάλ Βερολίνου

στα 10

Σε τρεις εβδομάδες, η νέα ταινία του Τζορτζ Κλούνεϊ θα κάνει την πρεμιέρα της στο Βερολίνο, όπου και γυρίστηκε πέρσι. Προς το παρόν, παίρνουμε γεύση με νέες φωτό και πέντε clips.

Το «The Monuments Men» του Τζορτζ Κλούνεϊ αποκαλύπτεται, λίγο πριν το Φεστιβάλ Βερολίνου

Κοντά στην περσινή Berlinale, ο Τζορτζ Κλούνεϊ και το ζηλευτό καστ του βρίσκονταν στο Βερολίνο όχι για το Φεστιβάλ, αλλά για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας, «The Monuments Men». Τι πιο φυσικό από το οι συντελεστές να επιστρέψουν φέτος στον… τόπο του εγκλήματος, για να μοιραστούν με το γερμανικό και διεθνές κοινό την πρεμιέρα τους. Το «The Monuments Men» του Τζορτζ Κλούνεϊ θα προβληθεί στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 64ου Φεστιβάλ Βερολίνου (δείτε την αναλυτική λίστα ταινιών εδώ), εκτός συναγωνισμού, εξασφαλίζοντας τη μία από τις λίγες προβολές στο φετινό, έντονα καλλιτεχνικό πρόγραμμα, όπου τα φλας των φωτογράφων θα πάθουν παροξυσμό.

Η ταινία είναι βασισμένη στο best seller του Ρόμπερτ Μ. Εντσελ, «The Monuments Men: Allied Heroes, Nazi Thieves, and the Greatest Treasure Hunt in History», αλλά με την προσωπική σφραγίδα του Τζορτζ Κλούνεϊ, ο οποίος άλλωστε δήλωσε ότι προσπάθησε με κόπο να συνδυάσει τα πραγματικά γεγονότα και το δράμα, με μια διακρικά κωμική ατμόσφαιρα. Σ’ αυτό οπωσδήποτε βοήθησε και το καστ της ταινίας, που απαρτίζουν, μαζί με τον Κλούνεϊ, οι Ματ Ντέιμον, Κέιτ Μπλάνσετ (λίγο πριν τη βράβευσή της με Οσκαρ για τη «Θλιμμένη Τζάσμιν»;), Ζαν Ντιζαρντέν, Χιου Μπόνεβιλ, Τζον Γκούντμαν, Μπομπ Μπάλαμπαν και Μπιλ Μάρεϊ – οι δύο τελευταίοι, άλλωστε, θα βρίσκονται ούτως ή άλλως στο Βερολίνο και για την πρεμιέρα του Φεστιβάλ με το «The Grand Budapest Hotel» του Γουες Αντερσον!

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της ταινίας, το «The Monuments Men», βασισμένο στην πραγματική ιστορία του μεγαλύτερου κυνηγιού του χαμένου θησαυρού στην ιστορία, είναι μια περιπέτεια δράσης που παρακολουθεί ένα διαφορετικό στρατιωτικό τάγμα στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που πηγαίνει στη Γερμανία για να διασώσει αριστουργήματα της Τέχνης από τους λωποδύτες Ναζί και να τα επιστρέψει στους ιδιοκτήτες τους. Η αποστολή τους μοιάζει ανέφικτη: τα έργα τέχνης είναι παγιδευμένα στη γραμμή του πυρός κι ο γερμανικός στρατός έχει εντολές να καταστρέψει τα πάντα με την πτώση του Ράιχ, οπότε πώς μπορεί αυτή η ομάδα - επτά διευθυντές μουσείων και ιστορικοί τέχνης, πιο εξοικειωμένοι με τον Μικελάντζελο παρά με τα M1 - να ελπίζει ότι θα τα καταφέρει; Αλλά καθώς οι Monuments Men, όπως αποκαλούνται, μάχονται ενάντια στο χρόνο για ν' αποφύγουν την καταστροφή μιας χιλιετίας πολιτισμού, ρισκάρουν τις ζωές του για να προστατεύσουν και να υπερασπιστούν κάποια από τα σπουδαιότερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας.

Δείτε παρακάτω τα πέντε clips από το «The Monuments Men» που μόλις κυκλοφόρησαν, μαζί με νέες φωτογραφίες.

Περισσότερα για το «The Monuments Men»:

mon01

mon02

mon03

mon04

mon06

mon07