Φεστιβάλ / Βραβεία

«Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό, βλάκα»: Τρέιλερ για το «Μικρό Ψάρι» του Γιάννη Οικονομίδη

στα 10

Λίγες μόνο ημέρες πριν την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 64ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, το «Μικρό Ψάρι» του Γιάννη Οικονομίδη αποκαλύπτει τις πρώτες του εικόνες.

«Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό, βλάκα»: Τρέιλερ για το «Μικρό Ψάρι» του Γιάννη Οικονομίδη

Στα 19 του, ο Στράτος διέπραξε ένα έγκλημα πάθους. Πέρασε τη μισή του ζωή στη φυλακή, κάτω από την προστασία ενός αρχινονού του υποκόσμου, του Λεωνίδα. Μια μέρα, κατά τη διάρκεια μιας συμπλοκής ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες, ο Λεωνίδας του έσωσε τη ζωή. Ο Στράτος αυτό δεν το ξέχασε ποτέ.

Ελεύθερος πια, ο Στρατός δουλεύει τη νύχτα σε ένα αρτοποιείο, ενώ τη μέρα εκτελεί συμβόλαια θανάτου. Όλα του τα χρήματα τα δίνει στον Γιώργο, τον αδελφό του Λεωνίδα, που οργανώνει ένα παράτολμο σχέδιο απόδρασης για να βγάλουν τον Λεωνίδα από την φυλακή. Το μόνο πράγμα που απασχολεί τον Στράτο είναι να εξοφλήσει το χρέος του στον Λεωνίδα. Η μέρα της απόδρασης, η πιο σημαντική μέρα της ζωής του, πλησιάζει...

Αυτή είναι η επίσημη υπόθεση της τέταρτης μεγάλου μήκους ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη, «Το Μικρό Ψάρι» που ετοιμάζεται για την παγκόσμια πρεμιέρα του στις 11 Φεβρουαρίου στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 64ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

2

Οι πρώτες του εικόνες στο τρέιλερ που μόλις κυκλοφόρησε επιβεβαιώνουν όσουν μιλούν ήδη για ένα υπνωτικό νεο-νουάρ με τη γνωστή σκληρότητα αλλά και μελαγχολία του δημιουργού του «Σπιρτόκουτου», της «Ψυχής στο Στόμα» και του «Μαχαιροβγάλτη», ενώ δεν χρειάζεται κανείς να αμφιβάλλει για μια ακόμη σπουδαία ερμηνεία του Βαγγέλη Μουρίκη στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Στράτου.

Δείτε εδώ το τρέιλερ:


Το «Μικρό Ψάρι» (αγγλικός τίτλος: «Stratos») θα βγει στις ελληνικές αίθουσες από τη Feelgood Entertainment στις 27 Μαρτίου.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να ευχηθείτε καλή επιτυχία στην πορεία της ταινίας επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα της στο Facebook

Διαβάστε ακόμη: