Buzz

To CineDoc επιστρέφει!

στα 10

Υποστηρίζει το κινηματογραφικό είδος του ντοκιμαντέρ από το 2009 και η συνεργασία του με το Γαλλικό Ινστιτούτο έχει ήδη γίνει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα talk of the town της πρωτεύουσας. Φέτος, το CineDoc επιστρέφει με ένα πλούσιο πρόγραμμα από βραβευμένα ντοκιμαντέρ αλλά και παράλληλες εκδηλώσεις.

To CineDoc επιστρέφει!
Σκηνή από το «Living Withouth Money»

Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, το αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου στην οδό Σίνα ανοίγει και πάλι τις πόρτες του για να υποδεχτεί το CineDoc, την πρωτοβουλία που επιμένει να ψηφίζει...ντοκιμαντέρ προωθώντας με τον καλύτερο τρόπο την ταινία τεκμηρίωσης και την άνοδο του διεθνώς στη λίστα των επιλογών του υποψιασμένου ή μη σινεφίλ κοινού, διοργανώνοντας προβολές όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε κινηματογραφικές λέσχες, σχολεία και άλλους χώρους σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και παράλληλες εκδηλώσεις.

Η αυλαία για τις φετινές προβολές του CineDoc θα ανοίξει με το ντοκιμαντέρ «Καναρίνι Μου Γλυκό» για την ζωή της ρεμπέτισσας Ρόζας Εσκενάζι, παρουσία του σκηνοθέτη Ρόι Σέρ.

Δείτε το τρέιλερ του «Καναρίνι Μου Γλυκό» παρακάτω

Ακολουθούν μέχρι το Δεκέμβριο οι προβολές των ταινιών «The Laughing Club of India» της Ινδής Μίρα Ναίρ, «Living Without Money» της Λίνε Χαλφόρεσεν, «Taste the Waster» του Γερμανού Βάλεντιν Θερν, «Πρώτη Υλη» του Χρήστου Καρακέπελη, «Vivienne Westwood: Do it Yourself» της Λετμίγια Στάιλιντ, «Men of Swim» του Ντίλαν Γουίλιαμς, «El Bulli: Cooking in Progress» του Γκέρεον Βέτζελ (που προβλήθηκε και στις Νύχτες Πρεμιέρας), «Γλυκά Ανατολής» του Αγγελου Αμπατζόγλου.

Και έπεται συνέχεια...

Περισσότερες πληροφορίες για το CineDoc μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site του