Φεστιβάλ / Βραβεία

Το «Capital» του Κώστα Γαβρά κάνει σεφτέ στην Αγορά του Τορόντο

στα 10

Πριν την επίσημη πρεμιέρα του, στο Φεστιβάλ του Τορόντο, το «Κεφάλαιο» του Κώστα Γαβρά εξασφαλίζει τη διανομή του στην Αμερική.

Το «Capital» του Κώστα Γαβρά κάνει σεφτέ στην Αγορά του Τορόντο

Σε Ειδική Προβολή στο επίσημο πρόγραμμα του 37ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, που διαρκεί από τις 6 ως και τις 16 Σεπτεμβρίου, θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του το «Capital», η νέα ταινία του Κώστα Γαβρά.

Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Στεφάν Οσμόν που εκδόθηκε το 2004, το «Capital» (με προϋπολογισμό 7.97 εκατομμύρια ευρώ και γυρίσματα σε Παρίσι και Λονδίνο), αφηγείται την ιστορία ενός φιλόδοξου (και σεξομανούς) νεαρού τραπεζίτη ο οποίος θα πατήσει - κυριολεκτικά - επί πτωμάτων προκειμένου να ανελιχθεί.

Τον κεντρικό ρόλο στην ταινία κρατά (μετά την αποχώρηση της πρώτης επιλογής που ήταν ο Ματιέ Κασοβίτς), ο Γκαντ Ελμαλέχ και συμπρωταγωνιστούν οι Γκάμπριελ Μπερν, Νατάσα Ρενιέ και Ιπολίτ Ζιραρντό.

Η Cohen Media Group, εταιρεία παραγωγής που τα τελευταία χρόνια ανοίχτηκε και στη διανομή ταινιών, αγόρασε χθες τα δικαιώματα για τη διανομή του «Capital» στην Αμερική, διασφαλίζοντας έτσι τη διεθνή καριέρα της ταινίας του Γαβρά και, ταυτόχρονα, κόβοντας την κορδέλα για τις αγορές που θα γίνουν στο Φεστιβάλ του Τορόντο, δυο μέρες πριν την έναρξή του.