Buzz

«Τιτανικός»: τώρα βυθίζεται και σε 3D

στα 10

Δεκατέσσερα χρόνια μετά, και ενώ ο «Τιτανικός» του Τζέιμς Κάμερον παραμένει ένα αριστούργημα «υπό συζήτηση», ο δημιουργός του τον βυθίζει ξανά, αυτή τη φορά τρισδιάτατο.

«Τιτανικός»: τώρα βυθίζεται και σε 3D

Ακόμη κι αν ξεπεράσει κανείς το γεγονός πως ο Τζέιμς Κάμερον ακολουθεί κατά γράμμα την καριέρα του Τζορτζ Λούκας, ανακυκλώνοντας χωρίς λόγο και αιτία το έργο του, κανείς δεν είναι σίγουρος πως μια ταινία που το 1997 υπήρξε ένα πρωτοφανές παγκόσμιο φαινόμενο θα αποκτήσει το ίδιο hype ανάμεσα στους σημερινούς θεατές των mutliplex.

«Τρισδιάστατος» έτσι κι αλλιώς (λόγω μεγέθους και όχι τεχνολογίας) ο «Τιτανικός» επιστρέφει τον Απρίλιο για να δοκιμάσει και αυτός την τύχη του στο ολόφρεσκο είδος των ταινιών που υπόκεινται σε τρισδιάστατη επεξεργασία (βλ. «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών») προκειμένου να γευτούν τα ωφέλη μιας εξέλιξης που στην εποχή του υπήρξε ακόμη πρώιμη και απαγορευτική.

Στην εισαγωγή του τρέιλερ που μπορείτε να δείτε παρακάτω, ο Κάμερον δείχνει ενθουσιασμένος, όχι τόσο με την επανακυκλοφορία του «Τιτανικού» αλλά με το γεγονός πως η σελίδα της ταινίας στο Facebook ξεπέρασε τους 1 εκατομμύριο φίλους μέσα σε μια εβδομάδα. Ελπίζοντας προφανώς πως όλοι αυτοί και ακόμη περισσότεροι θα προσθέσουν λίγα ακόμη εκατομμύρια δολλάρια στις ήδη φουσκωμένες εισπράξεις μιας από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες στην ιστορία του κινηματογράφου.

Και ίσως αυτή η επανέκδοση να είναι και η ευκαιρία για να κλειδώσει επιτέλους η ετυμηγορία πως ο «Τιτανικός» είναι ένα αριστούργημα... σε όποια διάσταση και να το δεις.

Διαβάστε περισσότερα: