Buzz

Πολύ σκληροί για να πεθάνουν: τρέιλερ του «The Revenant» με ΝτιΚάπριο & Χάρντι

στα 10

Τόση σκοτεινιά που η ταινία μοιάζει ασπρόμαυρη. Τόση αγωνία για επιβίωση. Στο πρώτο τρέιλερ της νέας ταινία του Αλεχάντρο Ινιάριτου, το μόνο φως είναι στα ονόματα των πρωταγωνιστών του.

Πολύ σκληροί για να πεθάνουν: τρέιλερ του «The Revenant» με ΝτιΚάπριο & Χάρντι

Το «The Revenant», η πιο απαιτητική ως τώρα, από άποψη παραγωγής, ταινία του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου, γυρίστηκε στο Καλγκάρι, στον παγωμένο Καναδά. Η ταινία αφηγείται την πραγματική ιστορία του Χιου Γκλας, ενός Αμερικανού τυχοδιώκτη που εγκαταστάθηκε στη Νέα Ηπειρο στις αρχές του 1800 κι έγινε κυνηγός για το εμπόριο γούνας. Οταν μια αρκούδα επιτέθηκε στον Γκλας κι οι σύντροφοί του τον εγκατέλειψαν, θεωρώντας τον νεκρό, ο Γκλας περπάτησε πάνω από 300 χιλιόμετρα για να επιστρέψει στον πολιτισμό, προκειμένου να βρει τους άντρες που τον παράτησαν και να εκδικηθεί. Τον Χιου Γκλας υποδύεται στην ταινία ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, τους τρεις ασυνείδητους συντρόφους του ο Τομ Χάρντι, ο Γουιλ Πόλτερ και ο Ντόμναλ Γκλίσον.

Διαβάστε ακόμη: Ο Λεονάρντο θα σώσει τον κόσμο!

The Revenant 607

Ο Ινιάριτου σ' αυτήν την ταινία του, την επόμενη από το πολυσυζητημένο και πολυβραβευμένο «Birdman», δουλεύει και πάλι με φωτογράφο τον συμπατριώτη του Μεξικανό μάγο Εμανουέλ Λουμπέσκι, σε φυσικές, απάτητες τοποθεσίας, μόνο με φυσικό φως. «Είναι μια διασκεδαστική διαδρομή,» λέει ο Ινιάριτου για τις απαιτήσεις της ταινίας, «είναι κάτι αρκετά πειραματικό αυτό που κάνουμε, έχω πια εθιστεί στο να δοκιμάζω πράγματα που μπορεί ν’ αποτύχουν οικτρά ή, από την άλλη, να μας εκπλήξουν.» Πάντως από το πρώτο τρέιλερ που κυκλοφόρησε, μπορούμε να δούμε έναν αλλοιώτικο πληθωρισμό, βαρύ, σκληρό, με ωμή την αίσθηση της βίας, ίχνη από ρεαλιστικό γουέστερν, ταχύτητα, αγωνία και συναρπαστική σκληρότητα. Και, μέσα στο απέραντο, αφιλόξενο τοπίο, τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο και τον Τομ Χάρντι ν' ανταγωνίζονται όχι μόνο με τα αγρίμια, αλλά και σαν αγρίμια. Δείτε το τρέιλερ παρακάτω κι αρχίστε να μετράτε οσκαρικές υποψηφιότητες: ταινία, σκηνοθεσία, φωτογραφία, α' ανδρικός, β' ανδρικός...

Διαβάστε ακόμη: