Buzz

Ο «Ανθρωπος που Επεσε στη Γη» σε graphic novel

στα 10

H θρυλική ταινία του Νίκολας Ρεγκ μεταφέρεται σε graphic novel με το πνεύμα του Ντέιβιντ Μπόουι ζωντανό!

Ο «Ανθρωπος που Επεσε στη Γη» σε graphic novel

Ο μυστηριώδης εξωγήινος Τόμας Τζερόμ Νιούτον πέφτει στη Γη σε μια αποστολή να σώσει τον ρημαγμένο από την ξηρασία πλανήτη του Ανθέα από την οικολογική καταστροφή.
Αποφασισμένος να βρει έναν τρόπο να μεταφέρει νερό πίσω στον ετοιμοθάνατο κόσμο του, ο Νιούτον αρχίζει να πουλάει πατέντες για προηγμένη τεχνολογία, αλλά η επιτυχία του σύντομα τον κάνει στόχο τόσο της κυβέρνησης όσο και μιας μοχθηρής αντίπαλης εταιρείας.
Καθώς η αποστολή του καταλήγει να διαρκεί χρόνια, ο Νιούτον συνειδητοποιεί πως ενδίδει στις υπερβολές του κόσμου μας και επιζητά απελπισμένα να επιστρέψει στην οικογένειά του.

H διαχρονική ιστορία του Τόμας Τζερόμ Νιούτον όπως την έγραψε το 1963 ο Γουόλτερ Τέβις και άφησαν στην ιστορία της ποπ κουλτούρας ο Νίκολας Ρεγκ με τον Ντέιβιντ Μπόουι με την ομότιτλη ταινία το 1976, επιστρέφει ξανά, αυτή τη φορά σε graphic novel σε σενάριο του Νταν Γουότερς («Home Sick Pilots», «Coffin Bound», «Limbo») και εικονογράφηση του Ντεβ Πράμανικ («Dune: House Atreides») και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Anubis.

the man who fell to earth

Η έμπνευση δεν ήταν το βιβλίο του Τέβις, αλλά η ταινία του Νίκολας Ρεγκ και ειδικά η εμβληματική παρουσία του Ντέιβιντ Μπόουι μέσα σε αυτήν, στον ρόλο που φτιάχτηκε για να τον παίξει ο Thin White Duke, με τον τίτλο της ταινίας να περιγράφει νομοτελειακά μετά την επιτυχία της την ίδια την ύπαρξη του ως καλλιτέχνη, ανθρώπους, ιδιοφυίας.

«Θα μπορούσαμε να είχαμε απλά αντιγράψει το σενάριο της ταινίας και να το χωρίσουμε σε σελίδες, αλλά εδώ υπήρχε η ευκαιρία να δώσουμε έμφαση σε πράγματα που μας ενδιάφεραν και να στρέψουμε την κάμερα σε διαφορετικά στοιχεία της ιστορίας που έμοιαζαν να έχουν πιο λογική σήμερα», σημειώνει ο Νταν Βάτερς. «Επρεπε να αντισταθούμε στο να αλλάζουμε πράγματα μόνο για να τα αλλάξουμε. Δεν θες να χαλάσεις κάτι που δεν ήταν χαλασμένο ή κάτι που έχει γίνει με τον καλύτερο τρόπο στην ταινία. Πρέπει να ξέρεις ακριβώς ποια σημεία πρέπει να τα αφήσεις άθικτα, ειδικά τις μεγάλες κομβικές σκηνές της ταινίας.»

the man who fell to earth

«Διασκευάσαμε μια ταινία δύο ωρών και 20 λεπτών σε ένα graphic novel 96 σελίδων που σημαίνει ότι, αναπόφευκτα, πολλά πράγματα έπρεπε να μείνουν έξω ή να συντομευτούν. Το κόμικ απευθύνεται σε ένα μοντέρνο κοινό και θέλαμε να το κάνουμε οικείο και σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν την ταινία», συνεχίζει ο Βάτερμαν, για μια διασκευή που ήδη χαιρετίζεται ως ιδανική και στο πνεύμα της ιστορίας της ταινίας αλλά και στην μεταφορά της για έναν σύγχρονο κοινό.

Δείτε παρακάτω τις πρώτες έξι σελίδες της ελληνικής έκδοσης του graphic novel, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Anubis.

the man who fell to earth

the man who fell to earth

the man who fell to earth

the man who fell to earth

the man who fell to earth

the man who fell to earth

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το «Ο Ανθρωπος που Επεσε στη Γη» στο επίσημο site των εκδόσεων Anubis.