Buzz

«Μην το χάσετε!»: Ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο γράφει κριτική για το «Irishman» του Μάρτιν Σκορσέζε

στα 10

Ο οσκαρικός σκηνοθέτης υποκλίνεται στον Σκορσέζε, βρίσκονται στην ταινία χνάρια του Μπρεσόν, του Κιούμπρικ, ακόμα και του Τζόνι Κας.

«Μην το χάσετε!»: Ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο γράφει κριτική για το «Irishman» του Μάρτιν Σκορσέζε

Το «The Irishman» («Ο Ιρλανδός») του Μάρτιν Σκορσέζε έκανε την μεγάλη πρεμιέρα του στο New York Film Festival κι απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, οι οποίες το αξιολογούν ως ένα αυτόματα κλασικό αριστούργημα και μία από τις καλύτερες ταινίες της καριέρας του.

Διαβάστε αναλυτικά: «Αυτόματα κλασικό», «Αριστούργημα», «Συναρπαστικό»: Αυτές είναι οι πρώτες κριτικές για τον «Ιρλανδό» του Μάρτιν Σκορσέζε

Ο "Ιρλανδός" επικοινωνεί με την επιτάφια φύση του "Barry Lyndon". Μιλάει για τις ζωές που έρχονται και χάνονται, την ανθρώπινη τραγικότητα, το δράμα, τη βία, το θόρυβο, την απώλεια. Kι ότι όλοι μας, χωρίς εξαίρεση, θα σβήσουμε, θα εξαφανιστούμε...»

Ανάμεσα στο κοινό ήταν κι ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο. Κι όπως ομολόγησε κι ίδιος «έπαθε σοκ». Ο μεξικανός οσκαρικός σκηνοθέτης («Η Μορφή του Νερού», «Ο Λαβύρινθος του Πάνα», «Πορφυρός Λόφος») γενναιόδωρος πάντα απέναντι στο σινεμά των άλλων, κατέθεσε τις σκέψεις του, με ένα χειμαρρώδες κείμενο που μοιράστηκε με τους followers του σε 13 tweets.

Irishman 607 4

The Irishman 607

The Irishman 607 1

Ο Ντελ Τόρο αναλύει την ταινία, βρίσκοντας χνάρια του Μπρεσόν, του Κιούμπρικ, ακόμα και του Τζόνι Κας. Υποκλίνεται στον Ντε Νίρο (περιέργως, δεν αναφέρει τον Πατσίνο) αλλά περιγράφει την ερμηνεία του Τζο Πέσι ως αυτή που έχει τη μεγαλύτερη βαρύτητα στην ταινία:

Ο Πέσι ερμηνεύει με μεγαλειώδη μινιμαλισμό. Εξαιρετικά. Η ερμηνεία του έχει τη βαρύτητα μιας μαύρης τρύπας - έλκει και ρουφά όλες τις υπόλοιπες...»

Αξίζει τον κόπο να διαβάσετε όλο το κείμενο, ειδικά όταν καταλήγει έτσι: «Η ταινία χρειάζεται χρόνο για να αποκαλυφθεί μέσα μας - θα ακολουθήσει μια παρόμοια διαδικασία με το θάνατο και την απώλεια. Θα τη συνειδητοποιήσουμε με τον καιρό. Πιστεύω ότι η δύναμή της θα περάσει κάτω από το δέρμα μας και, με το πέρασμα του χρόνου, θα προκαλέσει μία τρομακτική αποκάλυψη. Γιατί είναι ένα πραγματικό αριστούργημα...»














Διαβάστε περισσότερα:

The Irishman