Φεστιβάλ / Βραβεία

Στο «The Disaster Artist» του Τζέιμς Φράνκο το Χρυσό Κοχύλι στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν

στα 10

Το μεγαλύτερο βραβείο στη σκηνοθετική του καριέρα απέσπασε ο Τζέιμς Φράνκο στο 65ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν.

Flix Team
Στο «The Disaster Artist» του Τζέιμς Φράνκο το Χρυσό Κοχύλι στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν

Από τα χέρια του Τζον Μάλκοβιτς πήρε ο Τζέιμς Φράνκο το Χρυσό Κοχύλι για την καλύτερη ταινία του Διαγωνιστικού Τμήματος του 65ου Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για την ταινία του «The Disaster Artist» που αφηγείται την ιστορία μιας άλλης ταινίας, του «The Room» του Τόμι Γουίσο.

Θυμίζουμε εδώ πως στο Διαγωνιστικό Τμήμα συμμετείχε και το «Love me Not», η τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία του Αλέξανδρου Αβρανά.

Διαβάστε ακόμη: Ο Τζέιμς Φράνκο αποκαλύπτει τον εθισμό του και ομολογεί ότι έπαθε νευρικό κλονισμό

To «The Room» του 2003 είναι κατά γενική ομολογία μια από τις χειρότερες ταινίες που έχουν ποτέ γυριστεί. Τόσο κακή που στην πορεία έγινε cult γνωρίζοντας την αποθέωση σε μεταμεσονύκτιες προβολές στο Λος Αντζελες, μεταμορφώνοντας το τελικά στο φαινόμενο που ο δημιουργός του ήλπιζε να γίνει. Αλλά με εντελώς λάθος τρόπο.

Κάποιοι από τους λόγους που έκαναν το φιλμ τόσο κακό μπορούν να γίνουν σαφείς ήδη από το τρέιλερ του «The Disaster Artist» που περιγράφει τα γυρίσματα εκείνου του φιλμ, τα όποια όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω τρέιλερ υπήρξαν τουλάχιστον επεισοδιακά.


the disaster artist 607