Buzz

«The Deep»: Ο Μπαλτάζαρ Κορμάκουρ σε βαθιά νερά

στα 10

Βασισμένη σε αληθινή ιστορία, η καινούρια ταινία του Ισλανδού σκηνοθέτη, θα είναι η υποψηφιότητα της χώρας του στα επόμενα βραβεία Οσκαρ. Δείτε το τρέιλερ.

«The Deep»: Ο Μπαλτάζαρ Κορμάκουρ σε βαθιά νερά

Επιστρέφοντας στην πατρίδα του μετά το «Contraband»που γύρισε με επιτυχία στην Αμερική, ο Μπαλτάζαρ Κορμάκουρ ένας από τους πιο πετυχημένους Ισλανδούς σκηνοθέτες: με φιλμ όπως το «101 Reykjavík» ή το «Jar City» στο ενεργητικό του, μεταφέρει στο σινεμά μια απίστευτη αληθινή ιστορία.

Το 1984 ένα ψαράδικο σκάφος βυθίστηκε στα ανοιχτά της Ισλανδίας, σε μια από τις πιο παγωμένες και επικίνδυνες θάλασσες του πλανήτη. Ολο το πλήρωμα βρήκε τραγικό θάνατο, εκτός από έναν ναύτη που κατόρθωσε να επιβιώσει για έξι ώρες σε νερά που η θερμοκρασία τους θα σκότωνε οποιονδήποτε σε λίγα λεπτά και να κολυμπήσει ως την ακτή.

Το κατόρθωμά του τον μεταμόρφωσε σε κάτι σαν εθνικό ήρωα και μαζί σε ιατρικό αξιοπερίεργο, ακόμη κι αν ο ίδιος δεν μοιάζει με τίποτα παραπάνω από έναν συνηθισμένο άνθρωπο χωρίς καμιά εξαιρετική ιδιότητα. Κι όμως η ιστορία του, στα χέρια του Κορμάκουρ, μοιάζει να αποκτά την υφή ενός μύθου που κουβαλά πιο βαθιές και ενδιαφέρουσες πτυχές, παραμένοντας την ίδια στιγμή, μια συναρπαστική ανθρώπινη περιπέτεια.

Και η σκηνοθεσία και η εντυπωσιακή φωτογραφία του Μπεργκστάιν Μπιόργκουλφσον υπόσχονται μερικές από τις πιο θεαματικές σκηνές στη θάλασσα που έχετε δει ποτέ κι ένα φιλμ που μοιάζει με βουβό κύμα: φαινομενικά αθώο μα ικανό για δυνατές αναταράξεις.

Δείτε το τρέιλερ παρακάτω και διαβάστε εδώ τα πάντα για τη φετινή κούρσα του ξενόγλωσσου Οσκαρ.