Buzz

«The Darkest Hour»: Οχι μια ταινία για τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ

στα 10

Είναι γεμάτο ηλεκτρικές εκκενώσεις και χώρες ολόκληρες, που βυθίζονται στο σκοτάδι (ανάμεσά τους και η Ελλάδα), αλλά δεν έχει να κάνει με το ενεργειακό πρόβλημα. Τουλάχιστον όχι του δικού μας πλανήτη.

«The Darkest Hour»: Οχι μια ταινία για τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ
Κοίτα τι μεγάλα Starbucks στο βάθος!

Με τον Τιμούρ Μπεκμαμπέτοφ στην παραγωγή, να εξηγεί γιατί το φιλμ του Κρις Γκόρακ γυρίστηκε στη Μόσχα, αλλά όχι γιατί οι ήρωες θα έπρεπε να είναι νεαροί, όμορφοι, Αμερικάνοι, το τρέιλερ του «The Darkest Hour», δείχνει αναμφίβολα θεαματικό. Αλλά όχι ακριβώς ηλεκτρισμένο.

Οι νεαροί ήρωες, ανάμεσά τους οι Εμίλ Χιρς, Ολίβια Θίρλμπι, Ρέιτσελ Τέιλορ (αλλά και μερικοί πιο ηλικιωμένοι, όπως ο Γκρεγκ Κινίαρ), βρίσκονται στη Μόσχα, κάτι που για να καταλάβει ο μέσος θεατής του multiplex, το τρέιλερ θεωρεί απαραίτητο να δείξει το λογότυπο των Starbucks γραμμένο στα Κυριλλικά, καθώς προφανώς, η εικόνα της Κόκκινης Πλατείας δεν αρκεί.

Το nouveau riche ρώσικο κιτς, που πλημμυρίζει τις εισαγωγικές εικόνες στην glamorous ζωή της κάποτε κομμουνιστικής πρωτεύουσας, καθόλου δεν ενοχλεί τους ήρωες, τουλάχιστον, όχι μέχρι την στιγμή που το night club τους, βυθίζεται στο σκοτάδι.

Και στη συνέχεια ολόκληρη η πόλη.

Και μετά ο πλανήτης.

Και ακόμη περισσότερο, όταν αόρατοι εξωγήινοι που λάμπουν με χρυσοκόκκινες ηλεκτρικές εκκενώσεις, αρχίζουν να καταβροχθίζουν κιλοβατώρες, κατοίκους, κτήρια...

Εκτός φυσικά από τους ήρωες.

Οι οποίοι οπλισμένοι με λαμπτήρες πυρακτώσεως, και κάθε είδους ηλεκτρικά κλαπατσίμπαλα, θα δοκιμάσουν να... κατεβάσουν τον διακόπτη σε αυτή την εξωγήινη απειλή και να σώσουν τον πλανήτη.

Πιστεύετε ότι αυτό το απίθανο σενάριο βγήκε μόλις από το κεφάλι μας;

Κλικ στο τρέιλερ...