Buzz

O Εντι Ρεντμέιν είναι συγκλονιστικός στο τρέιλερ του «The Danish Girl»

στα 10

Λίγο πριν την πρεμιέρα της στο φεστιβάλ Βενετίας και την αφετηρία της διαδρομής της προς τα Οσκαρ, η ταινία του Τομ Χούπερ μας γοητεύει με τις πρώτες εικόνες της.

O Εντι Ρεντμέιν είναι συγκλονιστικός στο τρέιλερ του «The Danish Girl»

Update 16.10: Δείτε στο τέλος του κειμένου το ακόμα πιο πλούσιο, δεύτερο τρέιλερ του «Danish Girl»

Εκ των υστέρων, μοιάζει απλά αυτονόητο: Ενας άντρας θα έπρεπε να παίξει τον ρόλο του Αϊναρ Βένεγκερ – ενός Δανού καλλιτέχνη που ήταν ο πρώτος άνθρωπος που έκανε εγχείρηση αλλαγής φύλου κι έγινε η Λίλι Ελμπε στην Δανία της δεκαετίας του 20.

Κι όμως το φιλμ που εδώ και χρόνια αγωνιζόταν να φτάσει ως την οθόνη με σκηνοθέτες όπως ο Τόμας Αλφρεντσον, ο Λάσε Χάλστρομ ή ο Μπιλ Κόντον, είχε μόνο ζευγάρια γυναικών στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, είτε αυτές ήταν η Σαρλίζ Θερόν και η Νικόλ Κίντμαν, είτε η Γκουίνεθ Πάλτρου και η Μαριόν Κοτιγιάρ.

the danish girl 607 the danish girl 607

Διαβάστε ακόμη: Ο Εντι Ρεντμέιν εξηγεί ότι το «Danish Girl» κρυβόταν... μέσα του

Για τον Τομ Χούπερ («Ο Λόγος του Βασιλια») όμως, δεν υπήρχε αμφιβολία ότι ο ρόλος της Λίλι ανήκε σε έναν άντρα, κι αυτός δεν ήταν άλλος από τον Εντι Ρεντμέιν, που όπως όλα δείχνουν πηγαίνει ολοταχώς προς το δεύτερο συνεχόμενο Οσκαρ του μετά το πρώτο για την «Θεωρία των Πάντων».

Διαβάστε ακόμη: «The Danish Girl»: Αυτή είναι η transgender ώρα των Οσκαρ!

«Πίστευα πολύ στις ερμηνευτικές του ικανότητες»,λέει ο Χούπερ για τον πρωταγωνιστή του «κι ένοιωθα ότι υπάρχει μια ρευστότητα στην αίσθηση του φύλου του που με έκανε να νιώθω ότι θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να του δώσω αυτόν τον ρόλο. Αισθανόμουν ότι κάτι μέσα του ελκόταν από την θηλυκή του πλευρά, κάτι που ίσως ήθελε να εξερευνήσει περαιτέρω».

the danish girl 607

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το «The Danish Girl» και την αληθινή ιστορία από την οποία εμπνεύστηκε.

Το πρώτο τρέιλερ του φιλμ δείχνει πως είχε απόλυτο δίκιο. Ο Ρεντμέιν δεν είναι απλά μια εξαιρετικά πειστική (κι όσο μυστηριώδης χρειάζεται) Λίλι, μα φέρνει στον χαρακτήρα κάτι από την αλήθεια που θα απουσίαζε αν τον ρόλο έπαιζε μια γυναίκα όσο καλή κι αν ήταν.

the danish girl 607

Δίπλα του συμπρωταγωνιστούν η Αλίσια Βικάντερ, ο Μπεν Γουίσο, η Αμπερ Χερντ και ο Ματίας Σένερτς και το φιλμ που μετά τις προβολές του στην Βενετία και το Τορόντο ανοίγει στις Αμερικάνικες αίθουσες στις 27 Νοεμβρίου, μοιάζει να έχει ήδη χαράξει μια σίγουρη πορεία προς τα μεγαλύτερα βραβεία της χρονιάς.

Δείτε το τρέιλερ πιο κάτω.


**[Διαβάστε ακόμη: O Εντι Ρεντμέιν είναι έτοιμος και για το επόμενο Οσκαρ του!](https://flix.gr/news/eddie-redmayne-first-photo-the-danish-girl.html)****Update 16.10: Δείτε εδώ το ακόμα πιο πλούσιο, δεύτερο τρέιλερ του «Danish Girl»**