Buzz

Τελικά υπάρχει κακή δημοσιότητα, όπως ανακάλυψε ο σκηνοθέτης του «A Belfast Story»

στα 10

Οταν to publicity της ταινίας σου συνοδεύεται από το πιο κακόγουστο προωθητικό δώρο στην ιστορία, μάλλον δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

Τελικά υπάρχει κακή δημοσιότητα, όπως ανακάλυψε ο σκηνοθέτης του «A Belfast Story»

To «A Belfast Story» του Νέιθαν Τοντ είναι μια Ιρλανδική ταινία με πρωταγωνιστή τον Κολμ Μίνι, που χρησιμοποιεί την ταραγμένη πολιτική ιστορία της χώρας, τις ταραχές και τις συγκρούσεις που για χρόνια την ταλαιπωρούσαν, την δράση του IRA για να κάνει ένα θρίλερ τοποθετημένο στο σήμερα.

Το φιλμ ετοιμάζεται για την έξοδό της στις αίθουσες της Ιρλανδίας και της Μεγάλης Βρετανίας στις 20 Σεπτεμβρίου και προφανώς στα πλαίσια της προώθησής του, οι παραγωγοί του είχαν την ιδέα να στείλουν ένα προωθητικό δώρο σε δημοσιογράφους κι ανθρώπους των media. Μόνο που δυστυχώς μοιάζει να μην υπολόγισαν καλά το που βρίσκεται η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο χαριτωμένο/ειρωνικό και το ανατριχιαστικό και όχι άπλα την ξεπέρασαν, αλλά την άφησαν πίσω τους κάπου μακριά στον ορίζοντα.

Το πακέτο που έλαβαν οι τυχεροί παραλήπτες, περιλάμβανε, ανάμεσα σε άλλα (οικογενειακές φωτογραφίες, μια κασέτα, αποκόμματα από εφημερίδες) μια μάσκα του σκι, μια κολλητική ταινία και ένα σακουλάκι με καρφιά, αντικείμενα που λένε «τρομοκρατία», «απαγωγή», «βόμβα με καρφιά». Ναι μπορεί και τα τρία να παίζουν σημαντικό ρόλο στο φιλμ, αλλά όταν χρησιμοποιείς σύμβολα τρόμου για να διαφημίσεις μια ταινία, μάλλον κάτι έχεις κάνει λάθος.

2

Το αποτέλεσμα ήταν μια μαζική κατακραυγή για την διαφημιστική μέθοδο που επέλεξαν τόσο από τους δημοσιογράφους, όσο κι από συγγενείς των θυμάτων του IRA, την αποχώρηση από την καμπάνια της ταινίας της εταιρίας που είχε αναλάβει την προώθησή της, αλλά δεν είχε ενορχηστρώσει αυτή την ενέργεια και τον σκηνοθέτη να ζητά δημοσίως συγνώμη.

«Δεν είχαμε σκοπό να προσβάλουμε κανέναν και ζητάμε συγνώμη αν το κάναμε. Προσπαθήσαμε απλά να δώσουμε δημοσιότητα σε ένα φιλμ που θέτει σημαντικά ερωτήματα και λέει μια ενδιαφέρουσα ιστορία για την πόλη του Μπέλφαστ και ολόκληρη την χώρα. Η ιδέα ήταν να δώσουμε στους ανθρώπους την ευκαιρία να αναρωτηθούν ποιος είναι δρόμος που θα πρέπει να ακολουθήσουμε, αυτός της εκδίκησης ή της συμφιλίωσης; Και γι αυτό το πακέτο περιείχε τόσο αντικείμενα βίας, όσο κι άλλα που δείχνουν μια ήρεμη ζωή ως τα γεράματά σου».

Δείτε το τρέιλερ του φιλμ: