Φεστιβάλ / Βραβεία

To «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου φέρνει το ελληνικό καλοκαίρι στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ

στα 10

Η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο ολλανδικό φεστιβάλ.

To «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου φέρνει το ελληνικό καλοκαίρι στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ

Ο Κωστής είναι ένας 40χρονος γιατρός που βρίσκεται στο μικρό νησί της Αντιπάρου για να αναλάβει την τοπική κλινική. Η ρουτίνα του και ολόκληρη η ζωή του θα αναστατωθούν όταν θα συναντήσει μια παρέα νεαρών τουριστών και θα ερωτευτεί με την 19χρονη Αννα.

Πέντε χρόνια μετά το «Wasted Youth» που είχε ανοίξει την αυλαία του ολλανδικού Φεστιβάλ το 2011, ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος επιστρέφει στο Ρότερνταμ για την παγκόσμια πρεμιέρα του «Suntan», της τρίτης μεγάλους μήκους ταινίας του που γυρίστηκε στην Αντίπαρο - ένα «coming-of-middle-age-film», όπως το περιγράφει ο ίδιος στον επίσημο κατάλογο της διοργάνωσης.

Δείτε εδώ τον Αργύρη Παπαδημητρόπουλο, τους ηθοποιούς του και το ηλιοκαμμένο του συνεργείο να μιλούν στην κάμερα του Flix τον Ιούλιο του 2014

Suntan 607 O Αργύρης Παπαδημητρόπουλος στα γυρίσματα του «Suntan»

«Το "Suntan" είναι μία ταινία για τα σκοτάδια που έχουμε μέσα μας. Και για αυτό και η επιλογή να γυριστεί κάτω από πολύ δυνατό φως. Δηλαδή είναι μία ταινία πολύ λαμπερή, αλλά μιλάει για ό,τι κρύβουμε. Είναι μία ταινία για έναν άντρα και μια παρέα. Είναι μία ταινία για την ανεμελιά ή και για το τέλος της.Είναι μια ταινία για την αθωότητα, ή τη μη-αθωότητα...», συμπληρώνει ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος.

Suntan 607

Suntan 607 Ο Μάκης Παπαδημητρίου μέσα και έξω από τη θάλασσα της Αντιπάρου

To «Suntan» θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο τμήμα Voices του Φεστιβάλ του Ρότερνταμ που διεξάγεται φέτος από τις 27 Ιανουαρίου έως και τις 7 Φεβρουαρίου και διαγωνίζεται για το VPRO Big Screen Award.

SuntanΜια παραγωγή της Marni Films και της Oxymoron Films, σε συμπαραγωγή με τoυς Faliro House, Fassb Films, Foss Productions, Nova, Graal. Σκηνοθεσία: Αργύρης ΠαπαδημητρόπουλοςΣενάριο: Αργύρης Παπαδημητρόπουλος, Σύλλας ΤζουμέρκαςΔ/νση Φωτογραφίας: Χρήστος ΚαραμάνηςΗχος: Λέανδρος ΝτούνηςΑ' Βοηθός Σκηνοθέτη: Καρολίνα ΖαπατίναΒοηθός Δ/ντη Φωτογραφίας: Μανού ΤιλίνσκιΒ' Βοηθός Σκηνοθέτη: Φοίβος ΚοντογιάννηςΓ' Βοηθός Σκηνοθέτη: Ρωμανός Αργυρόπουλος ΙωάννουΜοντάζ: Ναπολέων ΣτρατογιαννάκηςΒοηθός Μοντάζ: Γιώργος ΖαφείρηςΑ' Βοηθός Κάμερας: Χρήστος ΔούροςΜπουμ: Δημήτρης ΡουχίτσαςΜακενίστας: Κάρολος ΣτέρμυΣκριπτ: Κατερίνα ΜπαρμπατσάλουDIT: Καλλιόπη ΠέρδικαΒοηθός DIT: Ασημίνα ΔιονυσοπούλουΗλεκτρολόγοι: Γιώργος ΧατζημήτροςΣκηνογραφία: Αλίκη ΚούβακαΒοηθός Σκηνογράφου και Ειδικά Εφέ: Χάρης ΧαλκιόπουλοςΕνδυματολογία: Μάρλι ΑλειφέρηΜακιγιάζ: Εύη ΖαφειροπούλουΜουσική: FelizolMιξάζ: Κώστας ΦυλακτίδηςSound Design: Λέανδρος ΝτούνηςΧρωματική Διόρθωση: Γιάννης ΖαχαρόγιαννηςVFX: Γιάννης ΑγελαδόπουλοςΠαραγωγοί: Φαίδρα Βόκαλη, Αργύρης ΠαπαδημητρόπουλοςExecutive Producer: Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος Συμπαραγωγοί: Θεοδώρα Βαλεντή, Ερνστ Φασμπέντερ, Στέλιος Κοτιώνης, Ρένα Βουγιούκαλου, Κωνσταντίνα ΣταυριανούAssociate Producers: Πέτρος Παππάς και Λάσε ΣάρπενΔ/νση Παραγωγής: Ιωσήφ Αδαλόγλου, Δημήτρης ΣκιαδόπουλοςΒοηθοί Παραγωγής: Νίκος Θωμάς, Δημήτρης ΤσιλιφώνηςΠρωταγωνιστούν: Μάκης Παπαδημητρίου, Ελλη Τρίγγου, Χαρά Κότσαλη, Ντίμι Χαρτ, Μάρκους Κόλεν, Μιλού Βαν Γκρέσεν, κ.α.Χορηγοί: METKA, Aegean Airlines, Βίκος, MAC

Suntan 607

Διαβάστε ακόμη: