Buzz

O straight Τζέιμς Φράνκο παίρνει συνέντευξη από τον gay Τζέιμς Φράνκο

στα 10

Ετοιμος πλέον για να αποδεχθεί οποιαδήποτε πρόκληση, ο Τζέιμς Φράνκο παίρνει συνέντευξη από τον εαυτό του για το γκέι περιοδικο Four Two Nine και απαντάει για πρώτη φορά straight στην ερώτηση αν είναι gay.

O straight Τζέιμς Φράνκο παίρνει συνέντευξη από τον gay Τζέιμς Φράνκο
  • Gay Τζέιμς Φράνκο: Η ερώτησή μου είναι, ποιος είναι ο αληθινός Τζέιμς και ποιος είναι η μάσκα;
  • Straight Τζέιμς Φράνκο: Φαντάζομαι αυτό είναι που θέλουν όλοι να μάθουν, σωστά;
  • Gay Τζέιμς Φράνκο: Υποθέτω, αλλά επίσης φαντάζομαι πως ακόμη κι αν έχω αυτή τη δημόσια περσόνα και είναι πειραγμένη και ακατανόητη ή και ενοχλητική ή οτιδήποτε, με πολλούς τρόπους είμαι πιο αληθινός αν κρυβόμουν πίσω από μια μάσκα...
  • Straight Τζέιμς Φράνκο: Μάσκα; Εννοείς τη μάσκα του σταρ του σινεμά;
  • Gay Τζέιμς Φράνκο: Ναι. Να κρύβομαι πίσω από τις ταινίες μου και να προσπαθώ να είμαι cool και να μην μιλάω για τίποτα ουσίας και απλά να δίνω κενές απαντήσεις στα πάντα όπως κάνουν οι αθλητές.
  • Straight Τζέιμς Φράνκο: Οk, να μια καλή αρχή για να ξεκινήσουμε. Ας αποκτήσουμε ουσία: είσαι gay ή όχι;

Δεν ξέρουμε αν βρισκόμαστε ενώπιον της πιο ενδιαφέρουσας συνέντευξης που έδωσε ποτέ ο Τζέιμς Φράνκο στον εαυτό του, αλλά σίγουρα η ιδέα του περιοδικού Four Two Nine έρχεται για να λύσει το «μυστήριο» γύρω από τη σεξουαλικότητα του πιο πολυάσχολου ηθοποιού/σκηνοθέτη/συγγραφέα/καθηγητή/καλλιτέχνη/ακτιβιστική/celebrity της τελευταίας δεκαετίας. Ή μάλλον να δημιουργήσει ακόμη ένα μεγαλύτερο μυστήριο γύρω από αυτήν, αφού ο Τζέιμς Φράνκο ξέρει πολύ καλά να παίζει το παιχνίδι της διασημότητας παραμένοντας ταυτόχρονα... ενοχλητικός (δικά του λόγια ε;) αλλά και με τον δικό του τρόπο αληθινός.

Διαβάστε ακόμη: Σεθ Ρόγκεν & Τζέιμς Φράνκο: γυμνοί και... ξαφνιασμένοι!

James Franco 607

  • Straight Τζέιμς Φράνκο: Οk, να μια καλή αρχή για να ξεκινήσουμε. Ας αποκτήσουμε ουσία: είσαι gay ή όχι;

  • Gay Τζέιμς Φράνκο: Θα ήθελα να πιστεύω πως είμαι gay στην τέχνη μου και straight στη ζωή μου. Αν και είμαι επίσης gay στη ζωή μου μέχρι το σημείο του σεξ, οπότε μπορείς να πεις πως είμαι straight. Υποθέτω πως όλα εξαρτώνται από το πως ορίζει κανείς τι σημαίνει να είσαι gay. Aν σημαίνει με ποιον κάνεις σεξ, τότε φαντάζομαι είμαι straight. Στα 20s και τα 30s, όριζαν την ομοφυλοφιλία από τη συμπεριφορά και όχι με βάση με ποιον έκανες σεξ. Οι ναύτες γαμούσαν άντρες συνέχεια, αλλά εφόσον συμπεριφέρονταν με ανδρικό τρόπο, δεν τους θεωρούσαν γκέι.

Στη συζήτηση παρεμβάλλεται ένα ποίημα που έγραψε ο Gay Τζέιμς Φράνκο για τους ναύτες και τη λέξη queer (χειρότερο και από εκείνο που είχε γράψει για τον Χιθ Λέτζερ), αλλά την ίδια στιγμή που οι δύο πλευρές του ίδιου ανθρώπου αρχίζουν να μπλέκονται επικίνδυνα, ο Gay Τζέιμς Φράνκο δεν δείχνει ικανοποιημένος (και δικάιως) από τις απαντήσεις του Straight Τζέιμς Φράνκο και επιμένει...

  • Gay Τζέιμς Φράνκο: Θέλεις ο κόσμος να πιστεύει ότι είσαι gay; Δεν θα ήταν λοιπόν καλύτερο να ήσουν ένας straight τύπος σαν τον Ράιαν Γκόσλινγκ, απλά straight και cool;
  • Straight Τζέιμς Φράνκο: Γιατί λες ότι είναι καλό πράγμα ο κόσμος να με θεωρεί straight; Στην πραγματικότητα μου αρέσει που ο κόσμος θεωρεί ότι είμαι gay; Είναι μια υπέροχη ασπίδα. Σαν τον τύπο στο θεατρικό «Shampoo» ή στο έργο που αυτό βασίζεται, το «The Country Wife».
  • Gay Τζέιμς Φράνκο: Τι εννοείς; Θέλεις να έχεις το δικαίωμα να γαμάς τις ζωές των άλλων με το να υποκρίνεσαι ότι είσαι gay;
  • Straight Τζέιμς Φράνκο: Οχι. Αυτό που εννοώ είναι ότι μου αρέσει η queer δημόσια περσόνα μου. Μου αρέσει που είναι τόσο δύσκολο για κάποιον να με ορίσει και όλοι πρέπει να μαντεύουν γύρω από μένα. Δεν ξέρουν τι τρέχει με μένα και αυτό είναι υπέροχο. Δεν το κάνω για να μπερδέψω τον κόσμο, αλλά αν είναι μπερδεμένοι, εγώ είμαι ελεύθερος για να παίζω.
  • Gay Τζέιμς Φράνκο: Κάποιοι το βρίσκουν όλο αυτό ενοχλητικό.
  • Straight Τζέιμς Φράνκο: Αν τους ενοχλώ, γιατί γράφουν για μένα; Αν έχουν σιχαθεί αυτά που κάνω θα με αγνοούσαν, αλλά δεν το κάνουν. Δεν κάνω ότι κάνω για να τραβήξω την προσοχή. Το κάνω γιατί πιστεύω σε όλα αυτά που κάνω. Δεν φωνάζω του παπαράτσι ή κάτι τέτοιο. Απλά επικοινωνώ με το κοινό. Αν δεν θέλεις να είσαι μέρος της συζήτησης, φύγε. Αν θες, cool.
  • Gay Τζέιμς Φράνκο: Ok, αλλά κάποιοι σου λένε απλά να γαμήσεις ένα τύπο και έτσι θα ξεπεράσεις όλο αυτό το gay art πράγμα, όπως το να παίζεις τον γκέι ποιητή Χαρτ Κρέιν ή τον Αλεν Γκίνσμπεργκ ή να σκηνοθετείς το «Interior, Leather Bar» το οποίο είχε αληθινό γκέι σεξ ή να ζωγραφίζεις τον Σεθ Ρόγκεν γυμνό. Ισως αν γαμούσες ένα τύπο, να ξεπερνούσες όλη αυτή την εξωτική φαντασίωση για το γκέι lifestyle.
  • Straight Τζέιμς Φράνκο: Ισως το σεξ με έναν τύπο να άλλαζε τα πράγματα, αλλά αμφιβάλλω. Οπως είπα, είμαι gay στην τέχνη μου. Και όχι για πολιτικούς ρόλους, αν και συχνά γίνεται πολιτικό, όπως όταν ψήφισα για τους ομόφυλους γάμους. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι κάνω queer τέχνη που αποσταθεροποιεί αρτηριοσκληρωτικές απόψεις, τέχνη που προκαλεί την ομογενοποιημένη σκέψη.
  • Gay Τζέιμς Φράνκο: Ναι, αλλά αναπόφευκτα, ο κόσμος θα πιστέψεις ότι είσαι gay. Θα πιστέψουν ότι είσαι στο «Milk» και το «The Broken Tower» και το «Interior, Leather Bar» γιατί είσαι πραγματικά gay. Οτι όλα αυτά τα πρότζεκτς είναι τρόποι για να παίζεις κρυφτό για το γεγονός ότι είσαι gay.

Διαβάστε ακόμη: Ο Τζέιμς Φρανκο υπέρ του gay σεξ. Στην οθόνη.

James Franco 607

H συνέντευξη - όπως πια έχετε αρχίσει να αντιλαμβάνεστε συνεχίζει στο ίδιο στυλ, αναλύοντας μάλλον περισσότερο το γεγονός πως ο Τζέιμς Φράνκο προτιμά να αφήσει να πλανάται στον αέρα οτιδήποτε για τον ίδιο παρά να επιβεβαιώσει το παραμικρό. Αν θέλετε τη διαβάζετε ολόκληρη εδώ ή κρατάτε μόνο το χαρακτηριστικό φινάλε της που εκφράζει το 90 τουλάχιστον τοις εκατό των ανθρώπων που έχουν βαρεθεί να ασχολούνται (κι όμως ασχολούνται) με τον Τζέιμς Φράνκο:

  • Gay Τζέιμς Φράνκο: Ξέρεις, είσαι πολύ αλαζόνας.
  • Straight Τζέιμς Φράνκο: Γιατί το λες αυτό;
  • Gay Τζέιμς Φράνκο: Δεν ξέρω, όλη αυτή η συνέντευξη. Πώς τολμάς να παίρνεις συνέντευξη από τον εαυτό σου; Είναι πάρα πολύ ενοχλητικό που πάντα προσπαθείς να είσαι τόσο meta. Οπως και με το «This is the End».
  • Straight Τζέιμς Φράνκο: Φίλε, η συνέντευξη αυτή δεν ήταν δική μου ιδέα. Μου τη ζήτησε ένα περιοδικό. Και δεν έγραψα εγώ το «This is the End», αν και είμαι χαρούμενος που υπήρξα μέρος του.

Για την ιστορία, η συνέντευξη έγινε με αφορμή το «I Am Michael», την ταινία στην οποία ο Τζέιμς Φράνκο υποδύεται έναν γκέι ακτιβιστή που έγινε πολέμιος των γκέι σε μια αληθινή ιστορία. Και είναι περισσότερο καλός απ' όσο θα μπορούσατε να φανταστείτε.

Διαβάστε ακόμη: