Buzz

Υπέροχη ιστορία χολιγουντιανών ονείρων: πώς οι 16χρονοι Τζέι Τζέι Εϊμπραμς και Ματ Ριβς γνώρισαν τον Στίβεν Σπίλμπεργκ

στα 10

Κι όμως κάποια όνειρα στο Χόλιγουντ βγαίνουν αληθινά: διαβάστε πώς γνωρίστηκαν οι Τζέι Τζέι Εϊμπραμς και Ματ Ριβς στα 16 τους χρόνια με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ!

Υπέροχη ιστορία χολιγουντιανών ονείρων: πώς οι 16χρονοι Τζέι Τζέι Εϊμπραμς και Ματ Ριβς γνώρισαν τον Στίβεν Σπίλμπεργκ

O ένας έγινε διάσημος σκηνοθετώντας το τηλεοπτικό φαινόμενο της εποχής του, «Lost», μετέπειτα την ανανεωμένη saga των «Star Trek» και τώρα του δίνεται η Δύναμη για την νέα απογείωση στο διαγαλαξιακό σύμπαν των «Star Wars». Ο άλλος, είναι ο σκηνοθέτης του φιλόδοξου «Cloverfield» και της επίσης συγκλονιστικής αναβίωσης ταινιών στον «Πλανήτη των Πιθήκων». Μαντέψτε ποιος ήταν ο παιδικός τους ήρωας όταν μεγάλωναν κι ονειρεύονταν ότι θα γίνουν σκηνοθέτες. Μαντέψτε ποιον, όχι απλώς γνώρισαν, αλλά τους ανέθεσε και δουλειά όταν εκείνοι ήταν μόλις 16 χρονών.

Αυτή είναι η ιστορία του πώς οι 16χρονοι Τζέι Τζέι Εϊμπραμς και Ματ Ριβς γνωρίστηκαν με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ, όπως την αφηγείται η παραγωγός Καθλίν Κένεντι, στενή συνεργάτης του Σπίλμπεργκ. Αυτή είναι η ιστορία που αποδεικνύει ότι υπάρχει ένα τυχερό άστρο στο Χόλιγουντ και ρίχνει καμιά φορά χρυσόσκονη σε όσους ονειρεύονται και αναπνέουν ταινίες...

Διαβάστε ακόμα: Kαταπληκτικό! Δείτε πώς δύο 12χρονα αγόρια ξαναγύρισαν στα 80ς τους «Κυνηγούς της Χαμένης Κιβωτού» shot-for-shot!

J J ABRAMS STEVEN SPIELBERG 607 2

Ηταν στ' αλήθεια αστείο πώς συνέβη όλο αυτό. Δούλευα με τον Στίβεν εκείνη την εποχή, όταν χτύπησε το τηλέφωνό μου. Στην άλλη γραμμή ήταν ένας άντρας, ο οποίος με πληροφορούσε ότι ζούσε στο Lookout Mountain της Αριζόνα. Στο υπόγειο του σπιτιού του είχε βρει μία κούτα καλυμμένη στη σκόνη. Μέσα, βρέθηκαν home movies, γυρισμένες σε 8άρι φιλμ. «Νομίζω ότι ανήκουν στον Στίβεν Σπίλμπεργκ» μού είπε και αμέσως δυστυχώς έκανα την κυνική σκέψη: ο τύπος θέλει χρήματα. Οπότε δεν έδειξα ενθουσιασμένη, αλλά του είπα «ωραία, αν θέλετε περάστε από τα γραφεία μας στη Universal να μας αφήσετε την κούτα και να δούμε αν πραγματικά το περιεχόμενο ανήκει στον Στίβεν».

Εκλεισα το τηλέφωνο, βρήκα τον Στίβεν και τον ρώτησα: «Εμενες ποτέ στο Lookout Mountain της Αριζόνα;». Και μου απαντά: «ναι, γιατί;». Οπότε έχω αρχίσει να σκέφτομαι στα σοβαρά ότι ο άντρας δεν αστειευόταν και μπορεί να έχει όντως ένα θησαυρό στα χέρια του. «Κάποιος πιστεύει ότι έχει βρει τις προσωπικές σου ταινίες από τότε, μέσα σε μια κούτα». Ο Στίβεν ενθουσιάστηκε: «Θεέ μου, μιλάς σοβαρά; Και πίστευα ότι τις έχω χάσει για πάντα!» Μου εξήγησε ότι ήταν ταινίες που έφτιαξε σε Super 8, όταν ήταν 15 χρονών.

Δείτε επίσης το βίντεο που ο Ντέιβιντ Φίντσερ ομολογεί ότι κατά λάθος δούλεψε στην «Επιστροφή των Jedi»!

J J ABRAMS STEVEN SPIELBERG 607 1

J J ABRAMS STEVEN SPIELBERG 607 4

Οπότε ο άντρας έρχεται στη Universal, με την κούτα. Ηταν υπέροχος - ευγενικός και γλυκός. Μας άφησε το κουτί και ο Στίβεν ήταν ενθουσιασμένος, τόσο χαρούμενος που ξαναβρήκε τις παιδικές του ταινίες. Τυχαία, εκείνο το πρωί είχα διαβάσει στους L.A. Times ότι δύο αγόρια είχαν κερδίσει ένα κινηματογραφικό, μαθητικό βραβείο και οι ταινίες τους θα παιζόντουσαν στο Nuart Theatre του Λος Αντζελες. Οπότε λέω στον Στίβεν «ξέρεις τι θα ήταν σπουδαίο; Να προσλάβεις αυτά τα δύο παιδιά που κέρδισαν το βραβείο και να τους αναθέσουν να ξεδιαλύνουν το υλικό αυτό και να το μεταφέρουν σε ταινία ώστε να μην το χάσεις πια. Πάω στοίχημα ότι θα έδιναν τα πάντα για να σε γνωρίσουν και να το κάνουν αυτό για σένα...»

J J ABRAMS STEVEN SPIELBERG 607 3

Κι έτσι ήρθαν στα γραφεία μας οι Τζέι Τζέι Εϊμπραμς και Ματ Ριβς. Ηταν 15 και 16 ετών. Κι έκαναν αυτή τη δουλειά: καθάρισαν τα 8άρια, ξεδιάλυναν το υλικό και το μετέφεραν στο προσωπικό αρχείο του Στίβεν. Από τότε έμειναν φίλοι μας. Τα παιδιά τους πήγαν στο ίδιο σχολείο με τα παιδιά μας. Παρακολουθούσαμε στενά την καριέρα τους. Οταν ο Τζέι Τζέι ανέλαβε το πρότζεκτ του Star Wars νιώσαμε ότι έκλεισε ένας κύκλος με μία φανταστική, μαγική σύμπτωση. Ενα γύρισμα της τύχης, κάτι σαν χολιγουντιανό κάρμα...

Aνάμεσα στο υλικό που είχε βρεθεί; Η πρώτη ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ - το «Firelight» που προβλήθηκε σε ένα τοπικό σινεμά και στη συνέχεια χάθηκε για πάντα. Τρία λεπτά της που διασώθηκαν, όμως, αποδεικνύουν πως το όραμα και το ταλέντο γεννήθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ. Δείτε το στο Flix και διαβάστε την ιστορία του.

Διαβάστε ακόμα: