Buzz

Στο διάστημα όλοι ακούνε τις κραυγές σου. Νέο τρέιλερ για το «Apollo 18»

στα 10

Θα μπορούσατε να το αποκαλέσετε και «Μεταφυσική Δραστηριότητα στη Σελήνη» και το καινούριο τρέιλερ της ταινίας του Γκονζάλο Λόπεζ Γκαλιέγκο αποκαλύπτει την αλήθεια: ναι πρόκειται για ένα low budget θρίλερ από αυτά που γεμίζουν τα multiplex όσο τα μεγάλα blockbusters περιμένουν το καλοκαίρι.

Στο διάστημα όλοι ακούνε τις κραυγές σου. Νέο τρέιλερ για το «Apollo 18»

Το αμερικάνικο ντεμπούτο του Ισπανού σκηνοθέτη του «El Rey de la Montana» σε παραγωγή του Τιμούρ Μπεκμαμπέτοφ, χρησιμοποιεί το εύρημα του found footage, για να αφηγηθεί την ιστορία της αμερικάνικης αποστολής στη σελήνη του Apollo 18, και των υποτιθέμενων φρικιαστικών ευρημάτων που ματαίωσαν κάθε επόμενη επίσκεψη.

«Υπάρχει λόγος που δεν πήγαμε ποτέ ξανά στο φεγγάρι», υποστηρίζει η αφίσα του φιλμ και αν πιστέψουμε το τρέιλερ, αυτός είναι ότι μας είχαν προφτάσει άλλοι.

Το δεύτερο τρέιλερ μπορεί να είναι πιο φειδωλό σε αποκαλύψεις απ όσο το πρώτο, αλλά δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις ότι οι αστροναύτες του φιλμ συναντούν εκεί εξωγήινους, ή/και έναν μυστηριώδη ιό, με δυο λόγια, όχι αυτό που θα περιέγραφες ως ενθουσιώδη υποδοχή.

Οι συνεχείς αναβολές της εξόδου της ταινίας στις ΗΠΑ, οι αναφορές για reshoots όμως μας κάνουν να υποπτευόμαστε πως τα προβλήματα για την αποστολή του «Apollo 18» δεν σταματούν στη σκοτεινή πλευρά της σελήνης...