Buzz

«Sin City 2: A Dame to Kill For»: το πόστερ που απαγορεύτηκε

στα 10

Ενα από τα character posters του «Sin City 2: A Dame to Kill For», αυτό της Εύα Γκριν, δεν πέρασε από τη λογοκρισία του MPAA και δε θα το δείτε (έτσι) στις αίθουσες. Δείτε το εδώ.

«Sin City 2: A Dame to Kill For»: το πόστερ που απαγορεύτηκε

Η Aβα Λορντ, η ηρωίδα της Εύα Γκριν, has been especially bad. Δεν λέει ψέματα το character poster της για την προώθηση του sequel της «Αμαρτωλής Πόλης», «Sin City 2: A Dame to Kill For». Η επιτροπή λογοκρισίας των αμερικανικών μίντια (MPAA), η οποία δίνει τους βαθμούς καταλληλότητας στις ταινίες, αλλά εξετάζει επίσης κι όλα τα υλικά του marketing και της προώθησης τους, δεν ενέκρινε την αφίσα και πρέπει να την «επεξεργαστούν» ξανά. Υπάρχουν συγκεκριμμένες οδηγίες πάνω στις οποίες πατούν οι εξεταστές (οι οποίες περιγράφουν την γύμνια που «επιτρέπεται», κι αυτήν που «κόβεται» σε μία ταινία) και η ημιδιαφανής ρόμπα της Αβα-Ευα με το ανοιχτό ντεκολτέ δεν αφήνει και πολλά στη φαντασία.

Μιλάμε φυσικά για γελοιότητες. Ειδικά όταν πρώτη ύλη σου είναι τα graphic novel του Φρανκ Μίλερ κι ένα ξεφύλλισμα στα αυθεντικά Sin City κόμικς μπορεί να επιδείξει πολύ περισσότερη βία και γύμνια από αυτό που αποτυπώνουν τελικά οι ταινίες. Δεύτερον, στη χώρα της βίβλου-Sports Illustrated και των Victoria Secret billboards μεγέθους ουρονοξύστη, μιλάμε για «στήθος που διαγράφεται κάτω από την ρόμπα»; Please.

Oμως αυτοί είναι οι κανόνες κι όλοι πειθαρχούν ευλαβικά, καθώς χρειάζονται ένα καλύτερο rating. Αν στούντιο, Ροντρίγκεζ και παραγωγοί είχαν αποφασίσει ότι δεν τους ενδιαφέρει να καταλήξουν με ένα R (ακατάλληλο), τότε μπορεί να μην έδιναν σημασία. Ομως... όλα γίνονται για το χρήμα. Και στην συγκεκριμμένη περίπτωση το box office. Με σύμβουλο τον Ταραντίνο (ειδικό στο στιλιζάρισμα της βίας), το πρώτο «Sin City» είχε κερδίσει το πολυπόθητο NC 17, ώστε να μπορεί να προσελκύσει μεγαλύτερη μάζα κοινού (να κάνει περισσότερα εισιτήρια). Το ίδιο έργο επαναλαμβάνεται μάλλον και στο sequel.

Τέλος, να δούμε αν θα υπάρξει αντίστοιχο πρόβλημα με τη βία, η οποία έχει καταλήξει να θεωρείται (και στο σινεμά και στη ζωή) δευτερεύον θέμα μπροστά στο (ήμαρτον!) γυμνό.

Ιδού η αμαρτωλή Εύα Γκριν. Θα περάσει άραγε το πόστερ τις εξετάσεις στον υπόλοιπο κόσμο; Γιατί έχουμε κάτι τραγουδιάρες στα σκυλάδικά μας που την τρώνε για πρωινό στις αφίσες τους στην παραλιακή.

2

Περισσότερο Sin City: