Buzz

«Samba»: η καινούρια ταινία από τους σκηνοθέτες των «Αθικτων» έχει τρέιλερ

στα 10

Πρωταγωνιστεί ξανά ο Ομάρ Σι και η Σαρλότ Γκενσμπούργκ κι όχι δεν είναι χορευτικό. ΟΚ, είναι λίγο...

«Samba»: η καινούρια ταινία από τους σκηνοθέτες των «Αθικτων» έχει τρέιλερ

Είναι λογικό, έχοντας υπογράψει μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του Γαλλικού σινεμά, εντός κι εκτός των συνόρων της χώρας με τους «Αθικτους», να υπάρχει μια μεγάλη ανυπομονησία κι ακόμη μεγαλύτερες προσδοκίες για την καινούρια ταινία των Ερίκ Τολεντανό και Ολιβιέ Νακάς.

Το «Samba», που δεν έχει καμιά σχέση με τον ομώνυμο χορό, αλλά που είναι απλά το μικρό όνομα του πρωταγωνιστή του, είναι επιτέλους έτοιμο για την έξοδό του στις αίθουσες της Γαλλίας τον επόμενο μήνα, αφού πρώτα περάσει αυτές τις μέρες από το φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν.

Οπως και στους «Αθικτους» έτσι κι εδώ πρωταγωνιστεί ο Ομάρ Σι, όμως αυτή τη φορά σε έναν ρόλο που βρίσκεται στον αντίποδα εκείνης της κωμικής του ερμηνείας, καθώς υποδύεται έναν μετανάστη στην Γαλλία που επιβιώνει κάνοντας εποχικές δύσκολες δουλειές και που φιλοδοξεί να γίνει μια μέρα νόμιμος Γάλλος πολίτης.

01

Η Σαρλότ Γκενσμπούργκ είναι πρώην στέλεχος μιας μεγάλης εταιρίας που υποφέρει από burn out, έχει εγκαταλείψει την καριέρα της και προσπαθεί να ξαναβρεί τον εαυτό της μέσα από την δουλειά της σε μια εθελοντική οργάνωση.

Οταν οι δυο τους θα συναντηθούν μια τρυφερή σχέση θα αρχίσει να αναπτύσσεται και όλα δείχνουν πως αντίθετα απ΄όσα τους χωρίζουν, αυτοί οι τόσο διαφορετικοί άνθρωποι μπορεί να βρουν τον δρόμο για την ευτυχία.

01

Ναι το φιλμ είναι όχι τόσο μια κωμωδία (ακόμη κι αν ο Ταχάρ Ραχίμ μοιάζει να προσφέρει μερικά γέλια -κι ένα χορευτικό), όσο μια ρομαντική κομεντί που αν κρίνουμε από το τρέιλερ μοιάζει να λειτουργεί χαριτωμένα και σωστά.

Ο Ερίκ Τολεντανό, μιλώντας για την ταινία λέει πως μαζί με τον συν-σκηνοθέτη και συν-σεναριογράφο του Ολιβιέ Νακάς είχαν την ιδέα για το «Samba» πολύ πριν από τους «Αθικτούς». Οπως λέει «Είχαμε στο μυαλό μας αυτή την ιδέα, γεννήθηκε βλέποντας όλους αυτούς τους μετανάστες στα διαλείμματά τους, έξω από εστιατόρια να καπνίζουν φορώντας την ποδιά της δουλείας τους. Είχαμε γράψει ήδη την ιδέα για ένα σενάριο, περίπου δέκα σελίδες πριν ακόμη ξεκινήσουμε τους “Αθικτους”».

01

«Παράλληλα, η περιπέτεια των “Αθικτων” μας έκανε να σκεφτούμε ένα άλλο θέμα» λέει ο Νακάς, «αυτό των ανθρώπων που δεν σταματούν ποτέ να δουλεύουν, που δεν ξέρουν τι σημαίνει Σαββατοκύριακο, ωράρια ή χρόνος εκτός δουλειάς, ένα φαινόμενο όλο και πιο κοινό, που οδηγεί σε κάψιμο, σε ανθρώπους που κυριολεκτικά καταβροχθίζονται από την καριέρα και την εργασία τους».

01

Αν αυτές ήταν οι αφορμές όμως, το αποτέλεσμα μοιάζει να τις συνθέτει σε κάτι διαφορετικό, την ιστορία δυο ανθρώπων που βρίσκουν ο ένας τον άλλο ακόμη κι αν οι κόσμοι τους μοιάζουν εντελώς διαφορετικοί, σε μια ρομαντική ταινία που ευτυχώς όπως δείχνει το τρέιλερ, μοιάζει να αποφεύγει ευκολίες και κλισέ.


Διαβάστε ακόμη: