Buzz

Τα μέλη της BAFTA είδαν το «Roma». Και το λάτρεψαν

στα 10

H ταινία του Αλφόνσο Κουαρόν προβλήθηκε σε μια κλειστή προβολή για τα μέλη της British Academy of Film and Television Arts, καθ οδόν προς τα βραβεία.

Τα μέλη της BAFTA είδαν το «Roma». Και το λάτρεψαν

Με το φιλμ να προβάλλει ως ένας από τους βασικούς διεκδικητές των μεγαλύτερων βραβείων της χρονιάς ήδη από την πρώτη του προβολή στο Φεστιβάλ της Βενετίας, και το Netflix να προσβλέπει -με μεγάλες πιθανότητες- στο πρώτο του Οσκαρ καλύτερης ταινίας, πολλά στοιχήματα παίζονται πάνω στο «Roma».

Και κάπως έτσι η πορεία του τους επόμενους μήνες και η διαδρομή του ως τις υποψηφιότητες και την απονομή των Οσκαρ, είναι φυσικό να κινεί το ενδιαφέρον της βιομηχανίας κι όχι μόνο. Το Netflix ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έχει κλείσει συμφωνία με 100 αίθουσες σε ολόκληρο τον κόσμο για να προβάλλουν την ταινία.

Δείτε ακόμη: Τι σημαίνει για το σινεμά (και το Netflix) η βράβευση του «Roma» με το Χρυσό Λέοντα στο 75ο Φεστιβάλ Βενετίας

roma 607

Γνωρίζουμε ότι έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον κι από την Ελλάδα για έξοδο της ταινίας στις αίθουσες αλλά δεν είμαστε σίγουροι αν τελικά οι θεατές στη χώρα μας θα έχουν την ευκαιρία να δουν την ταινία και στη μεγάλη οθόνη -εκτός από την προβολή της στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης η οποία έχει ήδη ανακοινωθεί.

roma 607

Εν τω μεταξύ όμως στο Λονδίνο, τα μέλη της BAFTA είδαν το φιλμ του Κουαρόν σε μια προβολή που ήταν γεμάτη από διάσημους θεατές όπως ο Αντριου Γκάρφιλντ και Κρίστιν Σκοτ Τόμας και οι πρώτες αντιδράσεις ήταν ακριβώς οι αναμενόμενες: Συγκίνηση, ανάταση και δάκρυα κάτι που πιθανότατα μεταφράζεται σε σίγουρες υποψηφιότητες στα βραβεία BAFTA, σε μια κούρσα που μόλις ξεκίνησε.


Δείτε επίσης: