Buzz

Οι θρυλικές φωτογραφίες του Στιβ Σαπίρο

στα 10

Φωτορεπόρτερ μιας ολόκληρης εποχής κοινωνικού και σταρ σίστεμ, ο Στιβ Σαπίρο πέθανε σε ηλικία 87 ετών.

Οι θρυλικές φωτογραφίες του Στιβ Σαπίρο

Δεν είναι εύκολο να συνοψίσεις ή να περιγράψεις το έργο ενός ανθρώπου σαν τον Στιβ Σαπίρο, όταν στην εργογραφία του περιλαμβάνεται η διάσημη πορεία των μαύρων από το Σέλμα στο Μοντγκόμερι το 1965, η δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ένα από τα πιο εμβληματικά πορτρέτα της Μπάρμπρα Στρέιζαντ, η προεκλογική καμπάνια του Τζον Κένεντι, (ανάμεσα σε άλλα) τα γυρίσματα του «Ταξιτζή», του «Καουμπόι του Μεσονυχτίου» και την εμβληματική περίοδο του Ντέιβιντ Μπόουι όταν αυτός έπεφτε στη Γη.

schapiro

martin

Γέννημα θρέμμα της Νέας Υόρκης, ο Σαπίρο ξεκίνησε να φωτογραφίζει από την ηλικία των 9 ετών. Σπούδασε φωτογραφία μαζί με τον φωτορεπόρτερ Γουίλιαμ Γιουτζίν Σμιθ, ο οποίος του δίδαξε την ανθρωπιστική προσέγγιση στην φωτογραφία, επηρεασμένος αό τον Ανρί Καρτιέ-Μπρεσόν. Οι πρώτες του φωτογραφίες έγιναν εξώφυλλα στο Life, το Time, το Newsweek, το Rolling Stone, το Vanity Fair, το.Sports Illustrated, το People και το γαλλικό Paris Match.

Υπήρξε παρών στις πιο σημαντικές στιγμές της αμερικανικής κουλτούρας, απαθανατίζοντας «ήρωες» όπως τον Μοχάμεντ Αλι, τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, την Μπάρμπρα Στρέιζαντ και αφήνοντας στην αιωνιότητα το «behind the scenes» σπουδαίων, ανεξίτηλων ταινιών που σφράγισαν την ιστορία του παγκόσμιου σινεμά.

shapiro

mastr

shapiro

shapiro

shapiro

schaprio

david

shariors

schapiro bowie

schapiro

Schapiro

schapiro

taxi

ταχι

taxi

scha