Buzz

O Ρέι Στίβενσον έφυγε από την ζωή σε ηλικία 58 ετών

στα 10

Ο υποτιμημένος Ιρλανδός ηθοποιός απεβίωσε στις 21 Μαΐου στην Ιταλία, όπου γύριζε την τελευταία του ταινία.

O Ρέι Στίβενσον έφυγε από την ζωή σε ηλικία 58 ετών

Βράδυ 22 Μαΐου 2023. Ο ατζέντης του Ρέι Στίβενσον, ενός υποτιμημένου αλλά αρκετά αγαπητού ηθοποιού, ανακοίνωσε πως έφυγε από την ζωή σε ηλικία 58 ετών, τέσσερις μέρες πριν τα πεντηκοστά ένατα γενέθλια του. Ο Στίβενσον βρισκόταν στην Ιταλία, όπου γύριζε την τελευταία του ταινία, «Cassino in Ischia». Η αιτία θανάτου του δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.

Η πρόωρη απώλεια του Στίβενσον έχει προκαλέσει θλίψη σε θαυμαστές και στη βιομηχανία του θεάματος. Με την ικανότητά του να ερμηνεύει πολυπρόσωπους χαρακτήρες, ο Στίβενσον έφερνε έναν μοναδικό πάθος στους ρόλους του, τόσο στην μικρή όσο και στην μεγάλη οθόνη. Στην μικρή οθόνη, εμφανίστηκε ως Τίτους Πούλο στην σειρά «Rome» του HBO και BBC, ως ο Ουκρανός Αϊζακ Σίρκο στην έβδομη σεζόν του «Dexter», και, πιο πρόσφατα, ως Εντουαρντ «Μαυρογένης» Τιτς στις δύο τελευταίες σεζόν του «Black Sails». Παράλληλα, έκανε αρκετές έκτακτες εμφανίσεις σε σειρές όπως το «Vikings» και το «The Walking Dead», ενώ έδωσε και την φωνή του και στον χαρακτήρα Γκάρ Σάξον στις σειρές «Star Wars» κινουμένων σχεδίων.

Ο τελευταίος του ρόλος στην μικρή οθόνη θα είναι στο επερχόμενο «Ashoka» του Disney+.

ray Rome

black sails Black Sails

ray The Return of the Native dexter Dexter

Στην μεγάλη οθόνη ξεχώρισε με την αξέχαστη ερμηνεία του ως Frank Castle/ Punisher στην ταινία «Punisher: War Zone» (2008). Η ερμηνεία του εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς, παρά την γενικά αρνητική ανταπόκριση της ταινίας, ενώ ακόμα εμφανίστηκε και ως Βόλσταγκ στις πρώτες τρεις ταινίες «Thor» (2011-2017). Πέρα από τη συμμετοχή του στο σύμπαν της Marvel, ο Στίβενσον είχε επίσης σημαντική παρουσία στη διεθνή σκηνή. Ενώ ξεχώρισε επίσης ως πρωταγωνιστής στην αμερικάνικη ταινία «Kill The Irishman» (2011) ως Ντάνι Γκριν και στην Ευρωπαϊκή-Αμερικάνικη συμπαραγωγή «The Three Musketeers» ως Πόρθος, η περυσινή συμμετοχή του στην ινδική ταινία «RRR» (2022) ανέδειξε ακόμα περισσότερο το τεράστιο ταλέντο του και την άψογη προσαρμοστικότητα του σε διάφορα πολιτισμικά πλαίσια. Η ερμηνεία του ως ο ανταγωνιστής της ταινίας αναμενόταν ανυπόμονα παγκοσμίως, και εύκολα ξεχώρισε ως ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα στοιχεία, σε μια ταινία γεμάτη με τέτοια.

H είδηση του θανάτου του προκάλεσε σοκ στη βιομηχανία, με συνεργάτες, σκηνοθέτες και θαυμαστές να εκφράζουν τη θλίψη τους και να αποτίνουν φόρο τιμής στην τεράστια συνεισφορά του ηθοποιού στην τέχνη. Οι συνάδελφοί του τον θυμούνται ως έναν επαγγελματία με όρεξη για δουλειά και γνήσιο πνεύμα, που έφερνε πάθος και αφοσίωση σε κάθε έργο που ανέλαβε.