Buzz

Πέθανε ο Χιου Χέφνερ - αφότου άλλαξε τον κόσμο

στα 10

Ο διασημότερος playboy όλων των εποχών, ιδρυτής του Playboy και της «νέας» ματιάς στη γυναίκα και στον ερωτισμό, Χιου Χέφνερ, έφυγε στα 91 του χρόνια.

Flix Team
Πέθανε ο Χιου Χέφνερ - αφότου άλλαξε τον κόσμο

Ηταν άνοιξη του 1953, όταν ο 27χρονος Χιου Χέφνερ, απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστήμιου του Ιλινόι και ήδη με προϋπηρεσία στο Esquire και άλλα περιοδικά, ήταν έτοιμος για να φτιάξει τη δική του ιστορία. Δηλαδή, ένα περιοδικό που θα είχε τον τίτλο «Stag Party». Αφού προσπάθησε και βρήκε χρηματοδότηση κυρίως από την οικογένειά του, έπρεπε να βρει έναν άλλο τίτλο για το περιοδικό του, αφού υπήρχε ήδη ένα ανδρικό περιοδικό με τον τίτλο «Stag». Ο ίδιος, μαζί με τη σύζυγό του Μίλι και τον φίλο του Ελντον Σέλερς σκέφτηκαν διάφορους τίτλους («Top Hat», «Gentleman», «Sir», «Satyr», «Pan», «Bachelor») πριν ο Σέλερς προτείνει το καλύτερο απ' όλα, το «Playboy».

Δείτε ακόμη: 60 χρόνια Playboy! Διασχίζοντας το μύθο από τη Μέριλιν Μονρό μέχρι τη Μαρτζ Σίμπσον!

χιου χέφνερ 607

Το πρώτο τεύχος του περιοδικού κυκλοφόρησε το 1953, κατασκευασμένο εξολοκλήρου στην κουζίνα του σπιτιού τού Χέφνερ, κοντά στο Χάιντ Παρκ. Δεν έγραφε στο εξώφυλλο ημερομηνία καθώς ο Χέφνερ δεν είχε ιδέα κάθε πότε θα μπορούσε να το βγάζει. Στο εξώφυλλο βρισκόταν η Μέριλιν Μονρό και μέσα μια σειρά φωτογραφίες από ένα ήδη διάσημο ημερολόγιο. Το πρώτο τεύχος έγινε ανάρπαστο και ξεπούλησε μέσα σε μερικές εβδομάδες. Αυτή ήταν η αρχή μιας ιστορίας που έμελλε να μείνει κλασική και να οδηγήσει σε μια αυτοκρατορία: ο Χιου Χέφνερ, φορώντας τακτικά τη μεταξωτή ρόμπα του, συνέβαλλε με τον πιο γλαφυρό τρόπο, στη σεξουαλική επανάσταση του '60.

Διαβάστε ακόμη: Το τούνελ που ένωνε τα σπίτια του Τζακ Νίκολσον και του Γουόρεν Μπίτι κατευθείαν με την έπαυλη του Playboy

χιου χέφνερ 607

Οπως έλεγε ο ίδιος, «Θα ήθελα να με θυμούνται ως κάποιον που άλλαξε τον κόσμο με θετικό τρόπο, με την κοινωνική, σεξουαλική έννοια, αυτό θα μ' ευχαριστούσε πολύ. Είμαι ένα παιδί που έκανε μεγάλα όνειρα και κατάφερε να τα κάνει πραγματικότητα,» είχε δηλώσει ο Χιου Χέφνερ σε συνέντευξή του στο CNN. Και, εν πολλοίς, έτσι θα μείνει στη μνήμη, από σήμερα, που ο Χιου Χέφνερ έφυγε, στα 91 του χρόνια, έχοντας ζήσει τη μεγάλη ζωή, στο Playboy Mansion του, περικυκλωμένος από την πολυάριθμη οικογένειά του.

Δείτε παρακάτω την κλασική, πια, σκηνή με τον Χιου Χέφνερ από το «Sex & the City» (s03e14), αλλά κι ολόκληρο το ντοκιμαντέρ «Hugh Hefner: Playboy, Activist and Rebel»: